Ara llegint
Una nova Sibil·la inspirada en Greta Thunberg profetitza sobre el canvi climàtic

Una nova Sibil·la inspirada en Greta Thunberg profetitza sobre el canvi climàtic

Una nova Sibil·la inspirada en Greta Thunberg profetitza sobre el canvi climàtic

Nova Editorial Moll ha publicat la que es considera la primera adaptació per a infants de la tradició del cant de la Sibil·la, reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat  
 
La Sibil·la, personatge emblemàtic de la tradició mallorquina, ens adverteix en aquesta obra sobre el canvi climàtic i la necessitat de protegir la natura en la nova versió adreçada als infants. Convertida en personatge de conte, ara arriba a les llibreries mitjançant la Nova Editorial Moll a partir dels textos de Josep Campins i il·lustracions de Robert Campillo, cofundador de la marca Melicotó. 

Aquest nou llibre es presentarà el pròxim dissabte, dia 4 de febrer, a la botiga de productes mallorquins Melicotó de Palma.

Els autors han concebut una petita Sibil·la com si fos una mena de Greta Thunberg, conscienciada amb els problemes del medi ambient però a la qual li és difícil transmetre el seu missatge i arribar a la gent. En la línia de les rondalles tradicionals, na Sibil·la és capaç de parlar amb els animals, i són aquests els que, fent servir el text medieval de les seves profecies, la posen al dia dels perills que amenacen la natura: la contaminació, els incendis forestals o la construcció desaforada. 

La història de la petita Sibil·la, expressada en un llenguatge senzill i amb unes il·lustracions plenes de color, es complementa amb informació accessible als lectors més joves sobre aquesta tradició medieval, que va sobreviure només a Mallorca i a l’Alguer, així com orientacions per als adults que comparteixin aquesta lectura amb els nins.  

Josep Campins Cloquell és graduat en Pedagogia i Educació Social i Master en Dificultats de l’Aprenentatge i en Formació del Professorat i professor al col·legi La Salle de Palma. Robert Campillo Romero ja ha il·lustrat d’altres àlbums inspirats en la història i la cultura popular de Mallorca, com “El darrer myotragus” o “El secret de l’Home dels Nassos”. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt