Ara llegint
El projecte FINHAVA de Tirme inclòs com a exemple a una guia del Ministeri d’Indústria

El projecte FINHAVA de Tirme inclòs com a exemple a una guia del Ministeri d’Indústria

El projecte FINHAVA, la plataforma tecnològica impulsada per TIRME per promoure l’economia circular, l’agricultura local i el turisme sostenible, ha estat inclòs com a exemple de bones pràctiques d’empreses, entitats o institucions en la “Guia per a l’aplicació de l’Economia Circular en el sector turístic d’Espanya”. Una publicació del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en en col·laboració amb la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR),

FINHAVA permet la traçabilitat del cicle alimentari: els hotels produeixen matèria orgànica derivada del consum a les seves instal·lacions, que dipositen en contenidors on es realitza el pesatge per al tractament. La matèria orgànica és transportada a les instal·lacions de TIRME per ser transformada en compost identificat amb les dades del client. Els agricultors locals fan ús del compost creat per adobar els cultius. Finalment, el distribuïdor adquireix els productes consumibles del pagès per un pes equivalent a la matèria orgànica creada al primer pas del cicle. D’aquesta manera, els aliments es tornen a introduir en el procés tancant el cicle d’economia circular.

El programa pilot va començar a funcionar l’any passat amb cinc cadenes hoteleres i vuit productors i distribuïdors locals adherits al projecte. La plataforma definitiva permetrà aviat adherir-se a tots els hotels i representants del sector primari que ho desitgin. A més, està prevista la possibilitat d’emetre certificats que permetin a les empreses acreditar les mesures implantades a favor de la sostenibilitat.

El llistat d’iniciatives inclòs a la guia del Ministeri no aspira a ser un catàleg exhaustiu, sinó una col·lecció d’exemples positius que puguin animar altres empreses i institucions a iniciar el camí de la sostenibilitat a través de la circularitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt