Ara llegint
Arriba la temporada del raor: del dia 1 de setembre al 31 de març

Arriba la temporada del raor: del dia 1 de setembre al 31 de març

La veda per a la pesca de raor s’aixeca aquest dijous, dia 1 de setembre, i s’allargarà fins al 31 de març. La pesca d’aquesta espècie està totalment prohibida des del dia 1 d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir-la i d’assegurar-ne una pesca sostenible. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són poques les persones que s’hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional.

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol. Sobre la base de criteris biològics, s’ha ampliat i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 mil·límetres per a la seva captura. Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 % en la talla dels peixos.

Els recreatius que pesquin aquesta espècie a les reserves marines tindran a la seva disposició, com ja tenien la temporada anterior, una aplicació mòbil (Diari de Pesca Recreativa) amb la qual podran informar la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les captures que han fet, així com el temps que han dedicat a fer-les. Els recreatius que ho vulguin en podran informar també l’Administració a través d’un formulari.

Des del servei de l’administració recomanen a tots els usuaris que duguin la seva llicència de pesca recreativa al dia i es recorda que el període per a capturar aquest preuat exemplar, el raor, arriba fins al 31 de març, per la qual cosa es demana prudència els primers dies d’aixecament de la veda per evitar aglomeracions d’embarcacions. Es recomana sempre estar pendents el dia abans de sortir a pescar del pronòstic del temps per organitzar-se.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt