Ara llegint
Com hem d’afrontar el canvi climàtic des de Mallorca? 10.000 persones podran respondre aquesta pregunta

Com hem d’afrontar el canvi climàtic des de Mallorca? 10.000 persones podran respondre aquesta pregunta

Mig miler de persones, inscrites per prendre part a l'Assemblea Ciutadana pel Clima

Com hem d’afrontar el canvi climàtic des de Mallorca? Aquesta és la pregunta que s’ha llançat per carta a més de 10.000 persones de l’illa. Totes són possibles candidates a participar de l’Assemblea Ciutadana pel clima de Mallorca. D’aquestes 10.000 persones, 60 seran les elegides per poder participar a les diferentes sessions que es duran a terme entre els mesos de novembre i febrer a Mallorca.

La selecció es farà sota els criteris següents: gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat. A més es promourà la participació de gent jove, a partir de 16 anys, ja que són les generacions joves i les futures les que seran especialment afectades per la crisi climàtica. Aquesta selecció es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation.

L’Assemblea consta de cinc sessions que es duran a terme els dies 19 de novembre, 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer, de 10 a 18 hores. Al llarg d’aquests mesos, les 60 persones seleccionades cercaran i debatran solucions a la següent pregunta: Què necessitam fer a Mallorca abans de 2030 per afrontar l’emergència climàtica de forma efectiva i socialment justa?.

Segons el professor Pau de Vílchez Moragues aquesta és una fita història per a Mallorca. “Es tracta d’una experiència pionera que a Espanya s’ha fet a nivell nacional, però mai a nivell regional. Tenim exemples semblants a França, Irlanda i Gran Bretanya”. “L’Assemblea ciutadana per al clima de Mallorca servirà perapropar la crisi climàtica a la ciutadania, per saber què implica i, sobre tot, per trobar plegats les solucions a aquesta amenaça” ha afegit de Vílchez.

Durant cinc mesos, aquest equip de 60 persones rebrà informacions de cientifics qualificats i també les posicions dels actors socials de les Illes Balears (empresaris, sindicats, societat civil, etcètera). El grup estarà acompanyat d’un equip de facilitadors que garantiran que els debats seran fructífers, respectuosos i que les propostes que es facin seran útils i serviran per a avançar a Mallorca en la lluita contra el canvi climàtic. “El canvi climàtic és aquí i ha arribat per canviar la manera com feim les coses”, ha afirmat Pau de Vílchez.

Avui s’ha fet la presentació de l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca davant els mitjans de comunicació. El lloc elegit han estat els jardins de s’Hort del Rei. L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca és una iniciativa d’un grup de la Universitat de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt