Ara llegint
El 75% de les tortugues que s’han rescatat enguany estaven emmallades amb plàstics

El 75% de les tortugues que s’han rescatat enguany estaven emmallades amb plàstics

El 75% de les tortugues que s'han rescatat enguany estaven emmallades amb plàstics

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat avui dematí en l’alliberació de cinc tortugues marines que s’han recuperat durant els darrers mesos al Palma Aquàrium.

Quatre de les cinc tortugues varen ser trobades emmallades amb plàstics o xarxes, la qual cosa els ha implicat l’amputació de l’aleta afectada. Una d’elles a més, va expulsar més de dos metres de corda que havia ingerit. El cinquè exemplar va ingressar per flotabilitat positiva causada per acumulació de gas i es recuperà després d’un buidatge de més de 5 litres d’aire.

Enguany el COFIB, a través del Palma Aquàrium, ha registrat l’avarament de 37 tortugues vives: 20 a Mallorca, 9 a Eivissa i Formentera i 8 a Menorca. Pel que fa a les causes, 28 d’elles ho han fet per emmallaments i 5 per surar després d’haver ingerit cossos estranys. Una va ser capturada accidentalment a una xarxa pesquera i una altra havia ingerit corda. Les altres dues patien traumatismes.

De totes elles, 28 han estat recuperades i alliberades, quatre moriren durant els primers dies d’estar ingressades a causa de la gravetat de les lesions que patien i dues segueixen en recuperació. Les altres tres han estat alliberades per particulars que no avisaren. Cal recordar, que en cas de trobar una tortuga ferida s’ha de telefonar l’112 per posar en marxa el protocol d’actuació. És important no intentar desemmallar l’exemplar, ja que pot causar-li més danys.

Tot i això, enguany ha disminuït el nombre d’exemplars alliberats per particulars respecte dels dos anys anteriors. Si bé en l’any 2020 en varen ser 11, el 2021 en foren sis i enguany 3. El conseller ha destacat aquestes xifres i ha agraït «la importantíssima tasca impulsada des del Servei de protecció d’Espècies, el COFIB, LIMIA i Palma Aquàrium amb la campanya de conscienciació a la ciutadania per donar a conèixer el protocol d’actuació i evitar la mort d’aquesta espècie protegida».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt