Ara llegint
El comerç electrònic a la web de les Botigues Virtuals de la Fundació Bit augmenta un 171%

El comerç electrònic a la web de les Botigues Virtuals de la Fundació Bit augmenta un 171%

El comerç electrònic ha augmentat extraordinàriament durant l’any 2020 a causa de la pandèmia. El dur confinament dels mesos de març, abril i maig, el tancament de les grans superfícies, la necessitat d’evitar contactes personals i fins i tot el desabastiment a determinats moments o les campanyes publicitàries realitzades en aquest sentit han fet créixer aquest sector.

Precisament el Govern Balear ha explicat avui que el directori de comerç electrònic de les Illes ha vist incrementada la seva activitat fins a un 171% d’ençà de les noves restriccions a la restauració fixades des del passat 13 de gener i emmarcades en el nivell 4 de protecció.

De fet, de llavors ençà, les categories més visitades a la web https://botiguesvirtuals.fundaciobit.org/ són les de Restauració , A domicili i per endur, que inclou bars i restaurants, i la de Menjar i Beure, amb comerços que venen alimentació i beguda.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, s’ha mostrat satisfet per aquestes dades. “Unes dades que demostren que la feina feta per donar visibilitat digital als comerços de les Illes Balears i, així pal·liar part dels efectes derivats de les restriccions propiciades per la pandèmia, ha donat els seus fruits”, ha dit Yllanes.

La Direcció General d’Innovació, a través de la Fundació Bit, va posar en marxa aquest directori el març de 2020. L’objectiu va ser convertir-lo en una eina de negoci alternatiu per als comerços que hagueren de tancar al públic per mor del confinament. Alhora, però, també ha servit per fomentar el procés de digitalització del sector i promoure el consum electrònic de Km0.

En 10 mesos en funcionament, la web ja ha rebut més de 262.000 visualitzacions. Una dada que ha propiciat que de cada vegada siguin més els comerços inscrits al directori de botigues virtuals de les Illes Balears. De fet, ara per ara, compta amb un total de 666 empreses. D’aquestes, 441 són de l’illa de Mallorca; 153, de Menorca; 69, d’Eivissa; i 3, de Formentera.

Com inscriure un negoci en el directori

L’alta a la web és voluntària i totalment gratuïta. El procés d’inscripció és molt senzill i els comerços només han de menester un sistema d’atenció telemàtica per comunicar-se amb la clientela. Tant pot ser una pàgina web, un comercio electrónico (e-commerce) o, simplement, xarxes socials o aplicacions de missatgeria instantània com el Whatsapp.

Per formar part del directori i del mapa de comerç electrònic només fa falta enviar el formulari a través de la mateixa web de botigues virtuals. Una vegada inscrit el comerç, qualsevol persona pot trobar-ne les dades de contacte, així com els serveis que ofereix.

D’aquesta manera, es facilita la interacció entre el comerç local i la ciutadania i es visibilitza la importància que té comptar amb una versió en línia del comerç per tal d’obrir el ventall d’oportunitats de negoci.

Precisament, el directori de botigues virtuals s’emmarca dins l’estratègia de la vicepresidència i conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la direcció general d’Innovació, per al foment de la transformació digital del teixit empresarial de les Illes. Tot orientat a millorar la competitivitat i l’eficiència de les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears.

“Amb l’increment de les compres en línia, ha quedat palès que els negocis que millor estan fent front a la crisi derivada de la Covid-19 són els que presenten un millor nivell de digitalització, i aquest directori és una manera més d’acompanyar les pimes en el procés per adaptar la seva activitat comercial al comerç electrònic”, segons el vicepresident.

La digitalització de les pimes, assignatura pendent

Actualment, les pimes balears se situen per davall de la mitjana estatal pel que fa a la incorporació d’eines digitals bàsiques com l’ordinador, la connexió a internet o la disponibilitat de pàgina web, segons el darrer informe elaborat per l’Observatori Balear de la Societat de la Informació (OBSI) sobre equipament i ús de les TIC a les pimes de les Illes Balears.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt