Ara llegint
El Govern Balear escull l’ametlla com a producte representatiu per fer promoció a la ITB de Berlín

El Govern Balear escull l’ametlla com a producte representatiu per fer promoció a la ITB de Berlín

El Govern Balear escull l'ametlla com a producte representatiu per fer promoció a la ITB de Berlín

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha promocionat dins la Internationale Tourismus-Börse (ITB) de Berlín l’ametlla de Mallorca amb Indicació Geogràfica Protegida, un dels productes més emblemàtics del sector primari, de gran qualitat i vinculat al paisatge de l’illa. En coordinació amb la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport i la AETIB, s’ha fet avui una presentació i una degustació d’ametlla torrada i gató.

El conseller Joan Simonet, juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha viatjat fins a la capital alemanya per donar suport a aquest esdeveniment. Simonet ha aprofitat per recalcar que “les rendes del turisme s’han de repartir entre tots els sectors econòmics. En el cas que ens afecta, això pot ser mitjançant la venda directa dels productes dels pagesos als turistes o bé a través dels agents de comercialització turístics. Ningú ha d’oblidar que el principal objectiu és que el sector primari sigui rendible”.

Per això, ha insistit el conseller, “és de vital importància que el sector primari tingui presència dins la promoció turística de les Illes Balears, ja que, a més, és un element clau per a la vertebració del territori i per a la conservació del paisatge”.

Així, i durant la presentació, el Consell Regulador de la IGP Ametlla de Mallorca ha explicat als assistents algunes de les propietats diferenciadores de l’ametlla cultivada a l’illa, a més d’incidir en la importància d’aquest arbre en la història de Mallorca i en l’atractiu que suposen els camps d’ametllers en flor per a un tipus de turisme sostenible i enfocat en la natura i cultura locals.

En aquest sentit, el director general Joan Llabrés ha volgut destacar que “el cultiu de l’ametlla té un vincul inseparable amb la cultura de les nostres illes i ha estat un element fonamental en la construcció del paisatge agrari que tenim avui dia. A més, és un producte de gran qualitat que ha estat lligat històricament a la nostra gastronomia, ja que està present a infinitat de receptes”. A més, ha volgut recordar que “tal com ja vàrem fer a FITUR amb el vi i l’oli, i ara a Berlín, apropam els nostres productes, el sector primari, als nostres visitants”.

Cal recordar que a Mallorca, més de 300 explotacions agrícoles tenen els seus ametllers inscrits a la indicació geogràfica protegida, i que aquestes explotacions sumen ja més de 4.000 hectàrees de superfície agrícola cultivada. Unes xifres que, segons la IGP, “augmenten any rere any, la qual cosa significa que cada vegada més s’està apostant per la qualitat i la proximitat, tant per part dels consumidors residents a l’illa com dels qui ens visiten”.

Durant l’acte també s’ha animat als assistents a visitar i conèixer les fires tradicionals ja consolidades que giren al voltant de l’ametlla o de l’ametller a l’illa, com les que se celebren cada any a Son Servera o a Marratxí.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt