Ara llegint
El Ministeri d’Agricultura millora la web que permet automatitzar el regadiu i estalviar aigua

El Ministeri d’Agricultura millora la web que permet automatitzar el regadiu i estalviar aigua

El Ministeri d'Agricultura millora la web que permet automatitzar el regadiu i estalviar aigua

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat una nova versió de la pàgina web del Sistema d’Informació Agroclimàtica per al Regadiu (SiAR) on s’hi inclouen noves funcionalitats: les noves aplicacions API SiAR i Espacio SiAR que faciliten la realització d’un ús responsable i l’optimització de l’aigua utilitzada a l’agricultura de regadiu.

Entre els nous serveis que ofereix la web hi ha la publicació de dades vinculades a energies renovables per al regadiu (solar i eòlica), i una calculadora d’integral tèrmica, hores de fred i períodes lliures de gelades. A més, gràcies a l’actualització, es generen prediccions de necessitats de reg netes dels cultius i informes comparatius de dades.

La funció de l’API SiAR permet programar i automatitzar l’accés a les dades del web, i així agilitzar als usuaris la descàrrega d’informació procedent de les més de 500 estacions meteorològiques del sistema. L’accés a l’API està disponible des del web del SiAR.

Pel que fa a l’aplicació Espai SiAR, es tracta d’un visor geogràfic que integra les dades de les estacions meteorològiques ubicades a les principals zones regables i de diversos satèl·lits amb l’objectiu de fer un seguiment a les zones de cultiu de regadiu i així determinar-les precisió les necessitats hídriques daquests.

Aquest monitoratge en temps real permet generar mapes de diferents capes per facilitar a l’usuari la visualització i la localització. A les Illes Balears hi ha una dotzena d’estacions.

Segons el Ministeri, la creació d’aquestes aplicacions contribuirà a l’objectiu del Sistema d’Informació Agroclimàtica per al Regadiu com a eina per millorar l’optimització de l’ús d’aigua de regadiu, i font d’informació per a sectors relacionats amb el medi ambient, les energies renovables o la investigació.

Aquest sistema duu en funcionament 13 anys. Gràcies a les seves 468 estacions climatològiques, repartides per tot el territori nacional, ha ajudat a desenvolupar quatre objectius: fiabilitat de les dades agroclimatològiques, assessorament als regants, beneficis econòmics i mediambientals, i planificació, administració i gestió dels recursos hídrics. Aquests pilars fonamentals busquen complir les necessitats i demandes de tots els professionals del regadiu a Espanya.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt