Ara llegint
El Consell habilita 2’5 milions per distribuir entre els ajuntaments que patiren danys per la tempesta Juliette

El Consell habilita 2’5 milions per distribuir entre els ajuntaments que patiren danys per la tempesta Juliette

El Consell habilita 2'5 milions per distribuir entre els ajuntaments que patiren danys per la tempesta Juliette

El Consell de Mallorca ha aprovat la convocatòria de subvencions a ajuntaments per fer front als danys soferts a finques i infraestructures públiques per conseqüència de la borrasca Juliette que va tenir lloc el mes de febrer passat. L’import total d’aquesta convocatòria és de 2,5 milions d’euros, que es distribuiran entre tots els municipis de Mallorca, excepte Palma, en funció del major grau d’afectació de la borrasca segons les diferents comarques en què es distribueix l’illa.

La quantia que rebrà cada ajuntament serà la que es correspongui amb les despeses degudament justificades pel municipi, les quals es derivaran de les reparacions sufragades entre la data del temporal i la publicació de la present convocatòria de subvencions.

Així, en el cas que la despesa total que justifiquin els ajuntaments superi l’import total de 2,5 milions d’euros, les ajudes es concediran aplicant el criteri de proporcionalitat, això és, a cada beneficiari se li abonarà un percentatge del pressupost global de la convocatòria equivalent a la despesa que hagi realitzat, segons han detallat des del Consell de Mlalorca.

5 milions abans que acabi l’any

La convocatòria de 2,5 milions que el Consell de Mallorca ha aprovat avui va destinada a cooperar en la recuperació i restitució d’infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis dels consistoris. Així i tot, no seran les úniques ajudes que preveu el Consell de Mallorca. Aquesta subvenció es completarà amb una altra partida de la mateixa quantia, és a dir, 2,5 milions d’euros més, per a ajudar als particulars damnificats per la tempesta.

La intenció del Consell és que aquesta segona línia de subvenció, fins a completar un total de 5 milions d’euros, es pugui publicar en la setmana vinent i seguirà els mateixos criteris d’afectació que l’anterior i s’abonarà a través dels ajuntaments.

El president del Consell, Llorenç Galmés, ha assenyalat que «es compleix el compromís anunciat el setembre passat, durant la constitució de l’Assemblea de Batles, d’accelerar la posada en marxa de la convocatòria de 5 milions d’euros d’ajudes per als municipis i particulars afectats per la borrasca Juliette del passat mes de febrer».

La consellera de Promoció Econòmica, Pilar Amate, ha explicat, per la seva banda, que el seu departament «ha corregit unes deficiències que presentaven les convocatòries i que impedien la seva tramitació. El nostre compromís des del primer moment era tirar endavant aquestes subvencions que acumulaven mesos de retard, ja que per a nosaltres és prioritari que els damnificats rebin les ajudes al més aviat possible».
 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt