Ara llegint
El Parlament fa una passa endavant per complir el Pacte Blau Balear

El Parlament fa una passa endavant per complir el Pacte Blau Balear

El ple del Parlament de les Illes Balears va aprovar ahir una moció que demana a totes les administracions de l’arxipèlag que facin feina per complir el Pacte Blau Balear “per tal d’assolir un alt grau de protecció de la mar Balear”.

El Pacte Blau Balear és una iniciativa impulsada per la Fundació Marilles i avalada pel suport de prop de 200 empreses i entitats. Demana als partits polítics que assumeixin cinc compromisos amb la mar i la costa balear en els seus programes de govern i d’acció parlamentaria:

  1. Crear una xarxa de santuaris marins que cobrirà un 10% de la mar Balear.
  2. Posar en marxa plans de conservació i recuperació d’hàbitats i especies vulnerables.
  3. Garantir una pesca sostenible i acabar amb el furtivisme i el comerç fraudulent.
  4. Millorar la qualitat de les nostres aigües litorals.
  5. Invertir un mínim d’un 1% dels pressuposts públics en conservació marina.

La Fundació Marilles ha emès avui un comunicat en el que valora molt positivament l’aprovació d’aquesta moció parlamentària que, en paraules del seu director Aniol Esteban, “suposa una passa important cap a l’adopció de mesures reals i efectives per protegir la mar”.

Esteban ha celebrat aquesta mostra de voluntat política que “esperam que es tradueixi en acció de govern i compromisos pressupostaris”, sobretot tenint en compte que actualment s’estan elaborant els pressupostos del Govern de les Illes Balears per al 2024.

Segons el director de Marilles, “la societat balear ha llançat un missatge molt clar: volem més compromís i mes finançament amb la mar balear. El suport al Pacte Blau ha demostrat que la conservació marina és una responsabilitat de tots que no entén de partidisme. Una mar i una costa en excel·lent estat de conservació és la millor assegurança que podem comprar per fer front als impactes del canvi climàtic, garantir la prosperitat econòmica de les nostres illes i el benestar de la seva ciutadania”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt