Ara llegint
Joan Simonet: “Tots entenem que les demandes del sector són justes”

Joan Simonet: “Tots entenem que les demandes del sector són justes”

Joan Simonet: "Tots entenem que les demandes del sector són justes"

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha dit avui que comparteix al 100% les reivindicacions expressades ahir durant la tractorada protagonitzada per 300 vehicles agrícoles a la capital balear. “Compartim totalment aquestes peticions cap a la Unió Europea i el Ministeri d’Agricultura, enfocades sobretot a la baixada o eliminació de requisits, exigències i burocràcia que, en molts casos, no s’entenen dins el sector primari”.

Ha apel·lat a la unitat entre les diferents forces polítiques per alçar la veu al costat dels pagesos i s’ha compromès a negociar davant el Ministeri i davant Europa per fer possible els canvis exigits. Considera que “tots entenem que són demandes justes”.

El conseller ha volgut recordar avui, el dia de la ressaca de la tractorada, que “els primers afectats per la burocràcia som les administracions autonòmiques, que som els que estam obligats a aplicar-les”. “Què més volem nosaltres que reduir burocràcia que ens ve de més amunt”, ha reconegut.

Simonet ha explicat avui que també dona suport a les demandes de protecció agrària europea, en referència al fet que “si aquí s’exigeix al pagès produir amb unes condicions mediambientals, laborals i de seguretat alimentària, no pot ser que no s’apliquin aquestes mateixes condicions a tots els productes que venen de fora”. “I això s’ha de traslladar a tots els grans tractats de comerç internacional que tenim dins la Unió Europea”, ha explicat.

El punt diferenciador de les demandes dels pagesos de les Illes Balears amb els de la resta del continent és el reconeixement de la insularitat, ha advertit el conseller. “Ja hi ha passes fetes en aquest sentit, però s’ha d’anar més enllà i des d’aquí ho demanarem al Ministeri d’Agricultura”, ha comentat. “Jo crec que el Ministeri és relativament conscient d’aquesta situació i ens ha d’ajudar a traslladar-ho a Europa”, ha conclòs.

En qualsevol cas, Joan Simonet ha demanat unitat política entre tots els partits de les Illes Balears per decidir sobre les demandes del sector primari “que tots creim que són justes”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt