Ara llegint
La porcella mallorquina es dispara un 20% a les portes de Nadal mentre el sector es desmantella

La porcella mallorquina es dispara un 20% a les portes de Nadal mentre el sector es desmantella

La porcella mallorquina es dispara un 20% a les portes de Nadal mentre el sector es desmantella

El sector del porcí de PIMEM ha anunciat avui que preveu una pujada del preu de la porcelleta mallorquina per aquest Nadal d’un 20%, cosa que traduïda en números absoluts significa una pujada de 14 euros.

Els empresaris asseguren que aquests darrers cinc anys han estat difícils per al sector ja que l’augment dels costos s’ha menjat els seus marges de benefici.

L’associació aglutina actualment 36 empresaris del sector. El seu president, Antoni Mestre, recorda que “han estat anys durs on s’han tancat explotacions”.

Tot i aquestes relatives bones dades el sector referides a l’augment de preu, Mestre segueix molt preocupat pel futur ja que, any rere any, es constata el nul interès en el relleu generacional a les explotacions ramaderes, posant en un seriós compromís la producció local i la continuïtat de les explotacions. Així ho han comunicat en el marc de l’assemblea anual.

El restaurant Ses Torres ha estat el lloc escollit per tractar la situació del sector i on s’ha demanat al Govern que cerqui la manera de finançar els serveis d’un veterinari d’explotacions i que podria fer-se dins el marc de les ADS (agrupació de defensa sanitària). Els empresaris asseguren que actualment són molt poques les explotacions a Mallorca que poden fer front a aquest cost, per la qual cosa expliquen que es fa urgent trobar la millor fórmula per cobrir les despeses d’aquest servei obligatori i imprescindible per al control dels animals de l’explotació.

Sobre el tema de la disponibilitat dels escorxadors el sector assegura que cal que n’hi hagi més i públics. Els dos actuals són insuficients i el mateix president, Toni Mestre, recorda que “abans pràcticament cada poble tenia el seu escorxador i, sense ser extrapolable a la realitat d’avui en dia, ajuda a entendre la importància d’aquestes instal·lacions per a molts sectors, no només pel porcí”.

Els empresaris han aprofitat l’ocasió per demanar mesures per identificar el producte local, posar en valor la seva qualitat i no passar per porcella mallorquina exemplars importates de la península. “Cal valorar el que tenim i pagar el que val, el nostre producte és de molta qualitat i el consumidor ho ha de poder identificar de manera clara i transparent i després decidir si vol pagar el que val”, han defensat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt