Ara llegint
La producció ecològica balear es mostra des d’avui a la Fira Biofach de Nuremberg

La producció ecològica balear es mostra des d’avui a la Fira Biofach de Nuremberg

La producció ecològica balear es mostra des d'avui a la Fira Biofach de Nuremberg

Avui ha obert les portes la fira Biofach, l’esdeveniment  més important d’aliments ecològics a l’àmbit internacional i que se celebra del 13 al 16 de febrer a Nuremberg (Alemanya). Enguany, la representació balear està formada per set empreses procedents de Mallorca, una més que l’any passat. Aquestes empreses són Fet a Sóller; Flor de Sal des Trenc; Mima Terra; Evolution Leap S.L. Megaraw Bar; Fundació Estel de Llevant. T’estim; Andreu Salinas i Rafal Genàs.

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, acompanyat del director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha assistit avui a la inauguració de la Fira i ha aprofitat la seva presència a la fira per mostrar el seu “total suport” i posar en valor la importància del sector de la producció ecològica de les Balears.

En aquest sentit, Simonet ha destacat que “la producció ecològica de les illes creix any rere any. Ofereix uns productes de qualitat diferenciada que són clau per continuar sumant passos en benefici de la sostenibilitat mediambiental de les nostres explotacions”.

La representació balear

Amb tot, els visitants que assisteixen a la fira podran gaudir a l’estand balear d’una mostra variada de productes ecològics de Mallorca. Així, Fet a Sóller ha exposat confitures, ametlla de Mallorca IGP, oli de Mallorca DOP, condiments i salses. Flor de Sal des trenc ha duit una mostra de les seves sales prèmium i aperitius.

Mima Terra exposa infusions i Megaraw Bar les seves barretes energètiques produïdes amb matèria prima de Mallorca. La Fundació Estel de Llevant du a Biofach la marca T’Estim, que elabora infusions d’herbes 100% origen Mallorca.

Per la seva banda, Andreu Salina exposa tomàtiga de ramallet fresc i Rafal Genàs, blat xeixa. En aquest sentit, s’ha pogut tastar un pa elaborat amb aquesta farina, juntament amb la tomàtiga de ramallet i oli de Mallorca.

“Potenciar la internacionalització de les empreses de les Illes és fonamental per a l’avanç i millora d’aquest sector. L’objectiu principal és augmentar la rendibilitat de les explotacions agràries de les Illes Balears”, ha manifestat el conseller.

Una nova imatge

Cal recalcar que enguany, l’espai en què es mostren els productes ecològics balears ha tornat a canviar d’imatge de la mà de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). Per fer-ho possible s’ha comptat amb l’il·lustrador Feliu Renom, que ha plasmat l’essència de tots els productes illencs que es presenten en aquesta fira de Nuremberg. De la mateixa manera, a més de la coordinació de la Cambra de Comerç de Mallorca, juntament amb la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern, també s’ha tingut la col·laboració d’APAEMA.

En el transcurs de la fira Biofach, a més, es coneixeran alguns guardons, com el del millor oli ecològic del món. De nou, comptarà amb representació balear, ja que l’oli Suc de cel, de Fet a Sóller, es presenta com a candidat després d’obtenir la medalla d’or en la passada edició.

Megaraw Bar, amb la seva barreta energètica ecològica i vegana, i Mima Terra, amb una nova infusió, concursen en l’apartat de Producte Nou de la fira alemanya.

Dades de producció ecològica

Segons les darreres dades del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica (CBPAE), les Illes Balears tenien l’any 2022 un total de 42.609 hectàrees dedicades a l’agricultura ecològica, un 7,17% més respecte a 2021. Pel que fa a les persones que es dediquen a la producció ecològica, hi ha comptabilitzades als registres de CBPAE 961 operadors en producció primària, un 8,6% més respecte a 2021, i 1.159 operadors en total, un 7,8% més que l’any anterior.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt