Ara llegint
Les reserves hídriques de les Balears se situen al 49 % el mes de juliol

Les reserves hídriques de les Balears se situen al 49 % el mes de juliol

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 49% el mes de juliol, quatre punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l’any passat. Per illes, totes pateixen descensos a excepció de Formentera, on s’incrementa dos punts, passant del 37% al 39%. Pel que fa a la resta d’illes, Menorca és la que pateix un major descens, ja que passa del 50% al 43%; Eivissa passa del 59% al 55% i Mallorca descendeix del 53% al 49%.

Respecte a les Unitats de Demanda (UD), les de Migjorn i Formentera entren en escenari de prealerta, per la qual cosa passa a haver-n’hi quatre, ja que la del Pla i la d’Artà ja estaven en aquest escenari el mes passat. Així, sis Unitats de Demanda es mantenen en escenari de normalitat. D’acord amb les previsions, és probable que Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa entrin en l’escenari de prealerta a finals d’agost.

Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que juliol ha estat un mes sec, amb una mitjana de 0,3 l/m2, davant els 6,3 m/l2 de mitjana històrica. Per illes, ha estat un mes normal a Formentera (0,8 l/m2 quan la mitjana històrica és de 3,1 l/m2), sec a Mallorca (0,4 l/mquan la mitjana històrica és de 7,2 l/m2) i a Eivissa (0,4 l/m2 quan la mitjana històrica és de 4,6 l/m2), mentre que a Menorca ha estat molt sec, amb unes precipitacions de 0 l/m2, quan la mitjana històrica és de 3,1 l/m2.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears encara és superior a la mitjana històrica, situant-se un 5% per sobre. Concretament, a les Pitiüses és un 34% més, a Menorca un 6% i a Mallorca un 2%.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt