Ara llegint
Les reserves hídriques evolucionen positivament durant el mes de setembre

Les reserves hídriques evolucionen positivament durant el mes de setembre

Les reserves hídriques evolucionen positivament durant el mes de setembre

Les reserves hídriques de les Illes Balears han mostrat una evolució positiva durant el mes de setembre, situant-se en el 52% i amb un augment de 6 punts percentuals en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Cal destacar que a l’agost d’enguany, les reserves estaven al 51%, la qual cosa indica un augment d’un punt en un mes.

En el detall per illes, Mallorca ha experimentat un augment en les seves reserves durant els darrers 30 dies, passant del 52% al 54%. Menorca també ha registrat un increment, amb les reserves que han passat del 46% al 50%. Eivissa, per la seva banda, ha elevat les seves reserves del 41% al 42%.

L’índex d’Unitats de Demanda (UD) ha mostrat variacions significatives aquest mes. Mentre tres UD han experimentat una baixada, destacant els descensos en Artà i Tramuntana Nord, altres tres han vist un increment: Migjorn, Tramuntana Sud i Eivissa. Paral·lelament, quatre UD han mantingut la seva situació: Menorca, Manacor-Felanitx, Pla i Palma-Alcúdia.

Tot i aquestes fluctuacions, gairebé tot el territori es troba en situació de prealerta. L’excepció és la UD de Formentera, que es troba en situació de normalitat. En termes globals, la situació actual de la demarcació, amb un índex de 0,429, presenta lleugeres variacions respecte als anys anteriors, situant-se una mica per sota de l’any passat (0,438) i a prop de la xifra d’ara fa dos anys (0,426).

En el camp climatològic, segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les Illes Balears han tingut una precipitació interanual del 111% (Mallorca 112 %, Menorca 118 % i Pitiüses 94 %). Entre les illes, Formentera destaca amb una precipitació de 64,8 l/m2, superant la seva mitjana històrica de 41,4 l/m2.

En termes de temperatures, el mes de setembre s’ha catalogat com a molt càlid a les Balears, registrant una mitjana de 23,4ºC, amb una anomalia d’1,1ºC. Finalment, tenint en compte la situació hídrica actual i les condicions climatològiques, es preveu un augment de les reserves hídriques a totes les illes durant el mes d’octubre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt