Ara llegint
Les precipitacions i les reserves hídriques es mantenen en la mitja a les portes de l’estiu

Les precipitacions i les reserves hídriques es mantenen en la mitja a les portes de l’estiu

Les reserves hídriques de les Illes Balears es situaven al 56% al final del mes de maig, dos punts percentuals menys que el mes anterior i un punt percentual per sobre que el mateix mes de l’any passat. Per illes, totes experimenten descensos especialment Formentera que passa del 65% al 39%. La resta d’illes perden entre un i dos punts percentuals. Així, Mallorca passa del 57% al 56%; Menorca, del 57% al 55%; i Eivissa, del 61% al 59%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), es manté el mateix escenari del mes passat, amb 8 UD dins l’escenari de normalitat i dues, la del Pla i la d’Artà, en prealerta. Amb tot, es probable que les UD Migjorn i Formentera entrin en prealerta el mes vinent.

Les dades de l’AEMET indiquen que les precipitacions de maig han estat normals amb un registre de 35,5,2 litres per metre quadrat quan la mitjana històrica és de 37,7 litres. A Formentera, ha estat un mes humit (27,1 litres quan la mitjana històrica és de de 22,6).

A la resta d’illes ha estat un mes normal: a Eivissa s’han registrat 26,9 litres per metre quadrat quan la mitjana històrica és de 30; a Menorca, han caigut 26,1 litres quan la mitjana històrica és de 32; i, a Mallorca el registre mensual (38,2 litres) ha estat lleugerament inferior als 40 de la mitjana històrica.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears es situa un 12% per sobre de la mitjana històrica. A les Pitiüses, el percentatge se situa un 38% per sobre de la mitjana històrica mentre que a Menorca (17%) i a Mallorca (8%) la diferència és inferior.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt