Ara llegint
Llucmajor suma tres comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears

Llucmajor suma tres comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears

El municipi de Llucmajor ha sumat tres comerços més al catàleg d’Emblemàtics Balears, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). Així, Llucmajor compta ja amb onze establiments emblemàtics.

Els nous establiments adherits a Emblemàtics Balears són:

 • Ferreteria Llompart (ferreteria): amb història
 • Forn Can Guasp (forn i pastisseria): emblemàtic
 • Joyería Garau (joieria): amb història

Aquest matí, el director general de Comerç, Miquel Piñol, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, i la segona tinent de batle i regidora de Comerç de Llucmajor, Noemí Getino, han visitat els nous establiments per entregar-los la placa que els fa visibles com a Emblemàtics Balears. La directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, també ha participat en la visita.

Els establiments de Llucmajor que ja formaven part del catàleg són:

 • Forn Can Pau: arrelat i amb història
 • Forn Ca’n Tofolet: emblemàtic
 • Forn i Pastisseria Ramis: arrelat i amb història
 • Ganiveteria Ordinas: emblemàtic
 • Imprenta Moderna: amb història i patrimoni
 • Llibreria Roca: amb història i patrimoni
 • Objetario: amb patrimoni
 • Sa Teulera: emblemàtic

D’aquesta manera, Balears compta amb dinou municipis i 239 establiments adherits a Emblemàtics Balears. Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Algaida (6), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7) Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (11), Palma (75), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (19), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran 1 i Sant Francesc Xavier 5). Per categories, hi ha 59 establiments emblemàtics; 77 d’arrelats i amb història; 27 amb patrimoni i història; 43 amb història; 28 d’arrelats; 3 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

El projecte Comerços Emblemàtics de les Illes Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) ha editat un manual perquè siguin els mateixos ajuntaments els que identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 75 anys de vida com a norma general, amb excepcions a partir dels 50 anys), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt