Ara llegint
Galmés anuncia 5 milions en ajudes per Juliette en la constitució de l’Assemblea de Batles i Batlesses

Galmés anuncia 5 milions en ajudes per Juliette en la constitució de l’Assemblea de Batles i Batlesses

Galmés anuncia 5 milions en ajudes per Juliette en la constitució de l'Assemblea de Batles i Batlesses

Llorenç Galmés és el nou president de l’Assemblea de Batles i Batlesses. Així ho manen els estatuts de l’organisme que estableixen que el president del Consell de Mallorca ha d’ocupar també la presidència de l’Assemblea. La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, n’és la secretària general. Comptarà, a més, amb una vicepresidència compartida per la batlessa de Montuïri, Paula Amengual, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, de dos anys per cada un.

La vicepresidència de l’Assemblea havia de recaure en el Partit Popular, però la formació l’ha cedida al Partit Socialista i a Més per Mallorca «com a mostra de voluntat de consens», segons ha dit Llorenç Galmés.

D’altra banda, també han estat elegits Josefina Linares, batlessa d’Alcúdia; Jaume Llompart, batle de Marratxí; Virgilio Moreno, batle d’Inca; i Leonor Bosch, batlessa de Banyalbufar; com a vocals de la mesa de l’Assemblea. L’òrgan de govern de l’Assemblea ha estat elegit amb l’acord unànime de totes les forces polítiques.

Sessió constitutiva

El nou equip de Govern del Consell de Mallorca s’ha presentat als representats dels 47 municipis, del total de 53 que hi ha a l’illa, que han assistit a la sessió d’avui i els han explicat els principals projectes que volen dur a terme en els pròxims quatre anys.

En aquesta línia, el president del Consell de Mallorca, ha afirmat que «una de les raons de ser de la institució insular és estar al costat dels ajuntaments». Per aquest motiu, Galmés ha anunciat que, juntament amb la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, començarà una ronda de visites a tots els pobles de Mallorca per «conèixer de primera mà les necessitats, les urgències i els projectes de tots ells».

5 milions d’euros d’ajudes per la tempesta Juliette

El president del Consell, Llorenç Galmés, ha anunciat que el mes de setembre es posarà en marxa la convocatòria de 5 milions d’euros d’ajudes per als municipis i particulars afectats per la borrasca Juliette del passat mes de febrer.

En concret, es tracta d’una convocatòria de 2,5 milions d’euros per cooperar en la recuperació i restitució d’infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis dels consistoris. I una altra partida de la mateixa quantia, és a dir, 2,5 milions d’euros per ajudar els particulars damnificats per la tempesta. Unes ajudes que el Consell de Mallorca adjudicarà abans que acabi l’any.

El nou equip de Govern ha corregit unes deficiències que presentaven les convocatòries i que impedien la seva tramitació. De fet, el president de la institució insular ha lamentat que «sis mesos després de Juliette els damnificats no han rebut cap mena d’ajuda».

Conveni “Pacte per l’aigua” amb el Govern

Durant la sessió d’avui, el president del Consell s’ha compromès a agilitar la firma del Conveni de pacte per l’aigua amb el Govern de les Illes Balears, per tal que els consistoris rebin 20 milions d’euros d’ajudes per millorar la xarxa de canonades i garantir el subministrament d’aigua. 

D’aquesta quantitat, el Consell de Mallorca aportarà 5,7 milions d’euros de fons propis, mentre que els 14,3 milions d’euros restants provindran de l’Impost del Turisme Sostenible. 

Es tracta d’un conveni que estava pendent de firmar des de l’any 2022 i que «ara sí serà una realitat al més aviat possible”, segons ha dit Llorenç Galmés.

El president de la institució insular ha assenyalat que el mal estat de les infraestructures fa que el 27 % de l’aigua potable es perdi per la xarxa de distribució. Una xifra que en alguns municipis arriba fins al 60 %.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt