Ara llegint
Eivissa activa una campanya per conscienciar que s’ha de consumir de manera sostenible per Nadal

Eivissa activa una campanya per conscienciar que s’ha de consumir de manera sostenible per Nadal

Eivissa activa una campanya per conscienciar que s'ha de consumir de manera sostenible per Nadal

El Consell Insular d’Eivissa ha posat en marxa la campanya que, coincidint amb la temporada de Nadal, es posa en marxa amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de consumir de manera sostenible i generar el mínim possible de residus.

Baix el lema ‘Per Nadal , no tot s’hi val! Consumeix amb seny’ al llarg de les dues properes setmanes els cinc municipis de l’illa disposaran de carpes informatives on tècnics de medi ambient donaran informació i consells per poder adoptar hàbits més sostenibles. Algunes de les claus per adoptar aquests hàbits són reflexionar i planificar les compres , reciclar i convertir els residus en recursos , compartir, regalar o vendre el que ja no necessitam, ser creatius a l’hora de fer la decoració de Nadal, comprar productes locals frescos i de temporada, comprar a granel i evitar els envasos possible, aprofitar el menjar a la cuina, no malbaratar els aliments i fer regals més sostenibles.

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha explicat que tradicionalment el consum i la generació de residus s’incrementen notablement durant les festes nadalenques “i la generació de residus és una de les manifestacions més evidents del nostre actual model de consum, basat en usar i tirar amb un consum més responsable, aconseguim generar menys quantitat de residus”.

Roig ha remarcat que, encara que Eivissa està al capdavant en dades de reciclatge de residus com el vidre,  “encara ens queda molt per complir els objectius que marquen les normatives vigents”, per aquest motiu en aquesta campanya es tornarà a recordar com fer una adequada separació per afavorir el reciclatge de les diferents fraccions, i reduir el volum de residus no recuperables que es llencen a l’abocador de Ca na Putxa.

“Amb totes aquestes accions, ajudam a minimitzar l’impacte ambiental del consum i contribuïm a la creació d’una illa més sostenible” ha incidit Roig que ha estat acompanyat pel regidor de Medi Ambient de l’ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski qui ha explicat que “el millor residu és el que no es genera”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt