Ara llegint
Eivissa celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Eivissa celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Eivissa celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) té lloc entre el 18 i el 26 de novembre a Eivissa i enguany posa l’èmfasi en la importància de reduir els envasos, amb l’eslògan “No t’emboliquis”, i ho fa a través d’activitats com tallers i visites programades.

Les jornades, en les quals col·labora el Consell Insular d’Eivissa, han començat aquest dissabte 18 de novembre amb un taller sobre compostatge per aprendre com fer-ho a casa. Aquest mateix taller es tornarà a realitzar el dia 25 de novembre i encara compta amb places lliures. Aquells que ho demanin se’ls hi donarà gratuïtament un compostador perquè puguin iniciar aquesta pràctica a casa. El taller s’impartirà en l’oficina de Residus al carrer Balears, 28, d’Eivissa ciutat. Els interessats en participar-hi podran fer-ho en el telèfon 900 26 48 78.

Així mateix, hi haurà dos tallers en línia sobre residus i reciclatge, un dirigit als alumnes de primària titulat “Que el cicle no pari” per fomentar el reciclatge. L’altre taller està dirigit a alumnes de secundaria, sota el títol “Donam una volta als plàstic” on els joves aprendran a conèixer els diferents tipus de plàstics emprats i coneixeran també en què es transformen els plàstics reciclats, a la fi de treballar el concepte d’economia circular. Per a tots dos grups d’estudiants hi haurà també disponibles material digital amb informació sobre la gestió de residus a l’illa d’Eivissa i un vídeo de la gestió de residus.

També es programaran visites a l’Àrea Ambiental de Ca Na Putxa on se situen les instal·lacions necessàries per a la correcta gestió dels residus de recollida municipal. Durant l’activitat s’explica el funcionament de les diferents instal·lacions que hi ha en aquest complex: planta de triatge d’envasos i residus en massa, planta de tractament de matèria orgànica i dipòsit controlat de residus no perillosos. Per un costat, hi haurà dues visites programades per a la gent gran, una el dia 21 de novembre i una altra el dia 24 de novembre, con un total de 100 persones provinents de Gen-Gob el seu projecte – “Sense Residus. Aprenem dels nostres majors”-Projecte subvencionat per Consell Insular d’Eivissa i per l’Associació de la tercera edat de Sant Agustí. El dia 23 de novembre s’obriran les portes de Ca Na Putxa per a la ciutadania en general, perquè coneguin les instal·lacions. L´horari de la visita serà des de les 9.30 hores i tindrà una durada de tres hores aproximadament. El punt de trobada pels que vulguin anar serà en un autobús enfront del Consell d’Eivissa a les 09.15 hores.

Degut a l’èxit d’altres edicions, enguany els alumnes de secundaria també participen en el projecte artístic “L’Art de Reciclar a Secundària-II”, subvencionat amb fons de comunicació d’ECOEMBES i impartit per l’Associació For the Planet, mitjançant el qual s’elaborarà un mural conjunt amb temàtica ambiental. Els instituts participants són IES Algarb, IES Santa Maria, IES Quartó de Portmany. Al llarg d’aquesta Setmana s’impartiran tallers per 110 alumnes, dels 220 participants totals. A més, els instituts participants tindran en exposició en el seu centre el mural: Paisatge d’Eivissa , fet amb material reciclat, elaborat en el projecte l’Art de Reciclar del curs anterior.

Estands Informatius

Paral·lelament a aquestes activitats hi haurà estands informatius amb taula de jocs i material de sensibilització en temàtica de prevenció de residus i reciclatge per a interactuar amb els educadors, que oferiran tot tipus d’informació respecte a la gestió, prevenció i reciclatge de les principals fraccions dels residus. Tindran horari a la tarda, de 16.30 a 18.30 hores.

Dilluns- Sant Antoni de Portmany- Passeig de les Fonts

Dimarts- Santa Eulària des Riu- Plaza del Canó

Dimecres- Sant Josep de sa Talaia- davant la Biblioteca de Cala de Bou

Dijous- Eivissa (Vila)- Plaza del seu Graduada

Divendres- Plaza San Miquel de Balansat

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt