El Centre d’Interpretació de sa Capelleta, a Eivissa, reobrirà les seves portes el proper estiu
El Consell Insular d’Eivissa ha invertit 250.000 euros en les obres de millora i manteniment del Centre d’Interpretació de Sa Capelleta, espai de transició entre Dalt Vila i el jaciment del Puig des Molins que exposa restes arqueològiques de les èpoques púnica, romana i andalusina, més de mil anys de l’història de l’illa.
Les obres, que finalitzaran el pròxim mes d’abril, tenen com a objectiu el manteniment i millora de les instal·lacions tant a la part de l’edifici com a la part de les tombes i restes arqueològiques exposades. La instal·lació obrirà les portes durant l’estiu.
El projecte, que suposa una inversió de 249.554 euros, ha estat adjudicat a l’empresa SESA MEDITERRANEO SL 12 i la direcció de l’obra correspon a Adolfo Marí Marí.
Entre les actuacions que s’han realitzat al centre, destaquen els treballs a la façana, les millores i impermeabilització dels canalons d’aigua, la pintura, la reparació de la tarima de fusta, la pintura i reparació dels expositors, de la porta d’accés, i les actuacions a les tombes: retirada de peces de plàstic de ventilació, reubicació del transformador elèctric i instal·lació de tira de led, neteja de l’espai de ventilació i instal·lació de malla.
El centre d’Interpretació de sa Capelleta va ser adquirit pel Consell Insular d’Eivissa l’any 2011, amb la intenció de convertir l’espai en un centre d’interpretació. El centre va ser excavat en diverses campanyes entre els anys 2002 i 2008 i localitzat entre l’acròpoli fortificada i la necròpolis. El passat d’aquest espai es remunta a l’època púnica quan, extramurs de la ciutat, al segle IV aC, es va construir un edifici que els arqueòlegs han interpretat com de tipus cultual o religiós, potser relacionat amb la veïna necròpolis.