Ara llegint
La XXIII edició de les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses es centren en l’evolució de la cançó, des de la tradició a la modernitat

La XXIII edició de les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses es centren en l’evolució de la cançó, des de la tradició a la modernitat

La XXIII edició de les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses es centren en l'evolució de la cançó, des de la tradició a la modernitat

La consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Sara Ramon, i la presidenta de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d’Eivissa, Maria Marí, han anunciat els detalls de les properes XXIII Jornades de Cultura Popular. Aquest esdeveniment, que es realitza sota el títol ‘La cançó, des de la tradició a la modernitat’, promet ser una immersió en la riquesa musical de les Illes Balears.

Les jornades se centren enguany en explorar els canvis de la cançó al llarg del segle XX, des de les arrels tradicionals fins a la modernitat. Els conferenciants, procedents de totes les illes de Balears, analitzaran a fons aquesta evolució, destacant les transformacions i les influències que han marcat la música popular.

La xerrada inaugural tendrà lloc aquest divendres, 8 de març, a les 20.00 hores. Bep Cardona Truyol, de Menorca, oferirà una xerrada a la Sala d’Actes de l’antic Consell d’Eivissa (c. De Bes, 9, Eivissa). Aquesta sessió marcarà l’inici d’una setmana plena d’interessants intercanvis sobre la música tradicional i contemporània.

La ponència sobre Música Popular Tradicional tendrà lloc el 9 de març, a les 19.00 hores. Isidor Marí Mayans, d’Eivissa, compartirà la seva visió sobre la fidelitat i renovació en la música popular tradicional. La ponència tindrà lloc a l’Edifici Polivalent de Cas Serres (c. D’Ernest Ehrenfeld, s/n, Eivissa).

També el 9 de març, a les 19.45 hores, es celebrarà la tercera edició d’Illes per la cançó. Aquest esdeveniment, organitzat pel Consell Insular d’Eivissa, serà una oportunitat per veure com la música ha evolucionat des de la tradició fins a la modernitat a les Illes Balears. A Romandre, un grup de música tradicional i actual de Menorca, juntament amb Biel Majoral, Miquel Brunet i Delfí Mulet, seran els protagonistes d’aquesta vetllada musical.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt