Ara llegint
Sant Antoni prohibeix llançar-se a l’aigua a s’Ullal de na Coloms, després de 30 rescats

Sant Antoni prohibeix llançar-se a l’aigua a s’Ullal de na Coloms, després de 30 rescats

Sant Antoni prohibeix llançar-se a l'aigua a s'Ullal de na Coloms, després de 30 rescats

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha instal·lat un nou panell informatiu a l’espai de s’Ullal de na Coloms, un enclavament natural situat en la costa des Amunts i espai protegit per la Xarxa Natura 2000, on s’hi han produït 30 rescats els darrers cinc anys per accidents dels excursionistes que s’hi llancen a l’aigua.

El cartell prohibeix explícitament saltar a l’aigua dins de s’Ullal de na Coloms i adverteix que, en cas de necessitar ser rescatat pels serveis d’emergència, el ciutadà haurà de pagar una taxa econòmica. A més, el panell informa sobre els números de telèfon d’emergències (112 i Bombers), indica que a la zona no hi ha cobertura de telefonia mòbil i alerta sobre el perill d’ofegament.

Aquesta mesura s’emmarca dins de les recomanacions que va fer el Grup de Rescat Vertical dels Bombers d’Eivissa el novembre de 2023, després de realitzar un estudi on identificava sis zones de risc de l’illa, entre les quals es troba s’Ullal de na Coloms. Segons els Bombers, aquest espai ha vist incrementada l’afluència d’excursionistes per la promoció que se’n fa a les xarxes socials, on es mostren imatges idíl·liques del lloc, sense advertir de la dificultat i el perill que comporta accedir-hi.

Un reforç

L’Ajuntament de Sant Antoni ja havia instal·lat un altre cartell informatiu a l’inici de la camí, informant sobre la dificultat i perill de l’accés a aquest enclavament natural. Ara ha reforçat la senyalització, amb aquesta segona cartelleria que s’ha situat en el mateix punt de la cova per a dissuadir que els excursionistes es llancin a l’aigua.

La regidora de Medi Ambient de Sant Antoni, ha explicat que des del seu departament continuaran treballant a aplicar altres mesures consensuades amb les diferents administracions involucrades en la zona, així com en altres espais del municipi, identificats també com de risc, com són sa penya Esbarrada i ses Balandres. Ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana per a evitar aquests incidents i ha recalcat la importància d’estar preparats físicament i equipats amb calçat i material adequat quan s’accedeix a aquestes zones, ja que són rutes de dificultat alta.

El conseller de Gestió Ambiental i responsable del servei de Bombers del Consell Insular d’Eivissa, ha valorat els avanços que ha fet l’Ajuntament de Sant Antoni per evitar que en aquesta zona es produeixin més accidents per imprudència o desconeixement dels qui acudeixen a saltar-hi atrets per les idealitzacions de les xarxes socials.

Ha explicat que la resta d’ajuntaments també està fent feina per adoptar les mesures que varen proposar els Bombers per millorar la seguretat a les zones més perilloses per als senderistes i excursionistes i que han provocat rescats per part dels Bombers. Ha conclòs que estan duent a terme un important treball de col·laboració institucional perquè, entre tots, poder garantir la seguretat dels qui decideixen fer aquest tipus de rutes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt