Ara llegint
Premi al reciclatge per a la Cooperativa Agrícola Sant Martí des Mercadal

Premi al reciclatge per a la Cooperativa Agrícola Sant Martí des Mercadal

La Cooperativa Agrícola Sant Martí, des Mercadal, ha rebut avui el guardó de reconeixement que cada any entrega el Sistema de Recollida d’Envasos Agraris SIGFITO per haver estat la que més envasos agraris ha evitat que es llançassin.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han lliurat avui el guardó.

L’any 2021, a les Illes Balears, es van recollir 21.973 quilos d’envasos agraris gràcies al compromís dels 37 punts de recollida oberts a l’arxipèlag i que es troben ubicats a cooperatives i distribuïdores de productes agraris.

Mir ha destacat el compromís de la Cooperativa Agrícola Sant Martí i ha agraït la seva implicació en el reciclatge dels envasos agraris. «Que tots els agents socials i econòmics se sumin a canviar el model de gestió de residus i a fer passes per a la reducció i el reciclatge és una molt bona notícia per deixar un millor futur a les generacions que venen», ha afegit el conseller.

Per la seva banda, De la Concha ha explicat que «aquest premi és una mostra més del gran paper del sector primari i la seva col·laboració en la cura del medi ambient». «Gràcies a l’activitat agrària i ramadera s’absorbeix molt de C02 i, per això, el sector és un aliat vital en la descarbonització», ha destacat. La directora general de SIGFITO, Susana Fernández, ha subratllat que «la recollida de SIGFITO ofereix als punts, als fabricants de productes agrícoles i als propis agricultors, la seguretat d’un sistema consolidat que ofereix totes les garanties legals als productors amb tota la traçabilitat del reciclatge dels envasos».

Des de 2005, s’han reciclat 441.295 quilos d’envasos buits, el que suposa una mitjana anual de 25.959 quilos gràcies a la col·laboració dels 37 punts de recollida situats arreu de l’arxipèlag. En els punts de recollida, s’han de dipositar els envasos buits amb el símbol de SIGFITO, prèviament esbandits i separats per material. Després de l’entrega, s’ha de sol·licitar un albarà digital per justificar el seu compliment amb la normativa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt