Ara llegint
Prohens visita el jaciment de Torralba per donar una darrera empenta a la candidatura Menorca Talaiòtica

Prohens visita el jaciment de Torralba per donar una darrera empenta a la candidatura Menorca Talaiòtica

Prohens visita el jaciment de Torralba per donar una darrera empenta a la candidatura Menorca Talaiòtica

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha visitat avui el jaciment talaiòtic de Torralba den Salort, a Alaior, per mostrar públicament el seu suport a la candidatura de la Menorca Talaiòtica, que podria esdevenir Patrimoni Mundial de la UNESCO aquest mateix mes de setembre si així ho decideix el 45 Comitè de Patrimoni de la UNESCO, que se celebra a Riad.

Prohens, que ha assistit a la visita amb el president del Consell de Menorca, Dolfo Vilafranca; el batle d’Alaior, José Luís Benejam; l’ambaixador delegat permanent d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez Uribes; i el director general de Patrimoni Cultural i Belles arts del Ministeri de Cultura i Esport, Isaac Sastre de Diego, ha explicat precisament que es tractava d’“involucrar a totes les administracions i donar tots junts una darrera empenta a la candidatura”.

“Ens veurem a Riad amb la ferma convicció de poder tornar amb bones notícies i poder celebrar que la Menorca Talaiòtica és Patrimoni Mundial”, ha expressat la presidenta, que ha recordat que després de l’informe favorable d’ICOMOS el mes de maig passat no hauria d’haver-hi obstacle.

El president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha explicat que “aquesta visita reforça la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Una candidatura que arrenca el 2009, i que és un projecte de tot Menorca i de tots els menorquins. La proclamació és el punt de partida, i dotarem de més recursos l’Agència Menorca Talaiòtica per potenciar la gestió i la investigació”

La candidatura Menorca Talaiòtica es divideix en nou àrees territorials (prop del 5% del territori de l’illa) que engloben 280 jaciments d’època prehistòrica, on es poden contemplar els vestigis més importants d’aquesta cultura.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt