Ara llegint
Tomàs Vibot presenta el primer volum de l’obra “Possessions de Felanitx”

Tomàs Vibot presenta el primer volum de l’obra “Possessions de Felanitx”

Tomàs Vibot presenta el primer volum de l'obra "Possessions de Felanitx"

L’Ajuntament de Felanitx i l’editorial pollencina El Gall, amb col·laboració del Centre Cultural de Felanitx, presentaren ahir el primer llibre de possessions del terme municipal titulat “Possessions de Felanitx. Volum I”, obra del filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural, Tomàs Vibot.

Vibot ha manifestat “arribar a aquest dia és una alegria perquè consuma’m una part d’un projecte. Som un amant de les possessions, Felanitx és una terra que conec bastant i fer aquest llibre m’ha obert les portes de les possessions que mai havia visitat i sempre he admirat”. Vibot ha afegit que “heu de pensar i creure, com diuen les rondalles, que a cada una de les possessions del vostre terme com qualsevol de Mallorca són un micro univers en si mateix. Són la Mallorca dins Mallorca. Són les entitats que ordenen un territori des de fa segles”.


Per part seva el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha dit que “aquest llibre deixa constància d’una feina molt interessant. Vull donar les gràcies a la gent que li ha obert les portes de casa seva. És obrir la porta a una persona que aconsegueix que en un llibre quedi reflectida la història de Felanitx per molt de temps, a més de ser explicat d’una manera que passes gust de llegir-lo. És la nostra vida, la nostra història, el passat i la nostra terra. És l’anecdotari de tot Felanitx en diferents bocins. Esperam en poc temps posar en marxa el segon volum i quedi tancat aquest cicle”.

En aquest primer volum es recullen 24 possessions que aporten una visió global de les diferents categories que es poden trobar al terme municipal. Es pot fer un recorregut per les possessions de Ca n’Alou, Son Bennàsser, Binifarda, Son Carrió, Es Carritxó Vell, Son Cifre, Cas Concos, Son Dimoni, Sa Galera, Sa Galera Nova, So n’Herevet, S’Horta d’Avall, Son Mallol, Son Menut, Son Mesquida, Son Mesquidassa, Son Navata, Es Pujol, Sa Punta, Es Rossells, Son Soler (Son Valls), Son Suau, Son Sureda, Tres Malles. Es preveu que al segon llibre quedi documentada la història d’una trentena més de possessions.

Aquest primer volum ha estat possible gràcies a la documentació recollida de l’arxiu municipal Pere Xamena Fiol, la col·lecció museogràfica Fundació Cosme Bauçà i la col·laboració de l’historiador Felanitxer Ramon Rosselló Vaquer.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt