Ara llegint
Santa Eugènia construeix un punt verd de gran capacitat

Santa Eugènia construeix un punt verd de gran capacitat

Santa Eugènia construeix un punt verd de gran capacitat

El municipi de Santa Eugènia disposarà d’un punt verd que complementarà als dos punts d’aportació amb els que compta actualment el municipi. Un espai de gran capacitat i amb tots els permisos i homologacions dels organismes corresponents. Es tracta d’un projecte que respon a una demanda històrica dels veïns i que suposarà una millora en la gestió dels residus urbans.

El nou punt verd s’ubicarà dins de l’actual espai municipal destinat a magatzem i zona actual de transferència de residus. Tindrà una superfície total de 923 metres quadrats i disposarà d’una oficina de recepció, un magatzem per a residus especials o perillosos d’uns 20 metres quadrats, a més d’una zona coberta i una àrea de contenidors. El punt verd serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres varen començar el passat mes de desembre i es preveu que estiguin executades en un termini d’uns cinc mesos. El cost total és de 245.400 i s’ha finançat amb una subvenció del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca.

El projecte ha hagut de complir amb els requisits tècnics mínims que exigeix el Pla Director Sectorial per a la Gestió dels Residus Urbans de Mallorca, les condicions exigides per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori per a l’obtenció de l’autorització administrativa a la qual estan sotmesos els parcs i parcs verds o abocadors, el procediment administratiu previst en la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques de les Illes Balears, i la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, i el RD 110/2015, de 20 de febrer, sobre residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE).

El batle, Pep Lluís Urraca, destaca que “ha estat un llarg camí, perquè això va començar fa sis anys”. En un principi es va intentar fer un projecte, però el sòl no era per a equipaments, amb la qual cosa van “es va haver de modificar urbanísticament amb tota la feina i temps que duu”, explica Urraca, convertint-lo en un sòl per a poder construir equipaments.

En primera instància es va aconseguir una subvenció de via Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca, però degut a la pandèmia, la licitació va quedar deserta, “perquè amb la pandèmia tot va pujar molt”, apunta el batle. 

Gràcies al Consell de Mallorca es va poder canviar al Pla d’Obres i Serveis de l’any següent, dotant la licitació amb més quantia econòmica i aquesta vegada ha quedat licitat i adjudicat.

Per això, “després de molts anys, donarem resposta a una demanda perquè fins ara només teníem dos petits punts d’aportació al municipi” i afegeix que “d’aquesta manera tindrem un punt verd amb tots els permisos de Medi Ambient, de Recursos Hídrics, del Consell de Mallorca; una deixalleria homologada, ja que les petites àrees d’aportació estan destinades als veïns de fora vila. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt