Ara llegint
Finalitza la verema a la Denominació d’Origen Binissalem, amb un 12% més de producció

Finalitza la verema a la Denominació d’Origen Binissalem, amb un 12% més de producció

Finalitza la verema a la Denominació d'Origen Binissalem, amb un 12% més de producció

La Denominació d’Origen Binissalem ha anunciat la finalització de la verema. Divendres passat, després de 52 dies de treball intens, varen acabar les tasques en una campanya que ha estat de les més ràpides registrades fins ara.

La verema va començar el 9 d’agost, tot i que les dates d’inici eren les habituals per a les varietats de raïm més primerenques com Chardonnay o Moscatell, enguany la verema s’iniciava amb la varietat Syrah.

Pel que fa a la producció, s’han veremat un total de 1.403.405 quilograms de raïm destinats a elaborar vins amb Denominació d’Origen Binissalem, el que representa un increment del 12%, respecte a la campanya anterior.

“És evident que la climatologia influeix de forma important en el cicle vegetatiu del vinyet, especialment, en la brotació, floració, quallat i maduració del raïm, així com en el desenvolupament de la verema”, han assenyalat els productors.

Segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), els mesos de març i abril varen tenir enguany un caràcter molt càlid i molt sec a les Illes Balears, amb anomalies tèrmiques d’1,4 i 0,8 graus positius, respectivament. Amb aquest inici de la primavera i amb l’experiència de les campanyes anteriors, el ple del Consell Regulador va autoritzar el reg, instant els viticultors a fer-ne un ús adequat per garantir la màxima qualitat del raïm.

S’iniciava l’estiu amb anomalies tèrmiques positives. Així el mes de juny va esser molt càlid amb anomalies d’1,1 graus positiu i un temps molt humit; el juliol extremadament càlid amb anomalies de 2.2 graus i sec. Agost va esser un poc més suau amb una anomalia tèrmica de 0.4 ºC. Les pluges d’agost i setembre no varen afectar de forma significativa la comarca, i als cinc municipis de la Denominació d’Origen Binissalem (Santa Maria del Camí, Santa Eugènia, Sencelles, Consell i Binissalem) no es varen registrar pluges torrencials ni calabruix destacables i, sortosament, no es va veure afectada ni la qualitat, ni la quantitat de raïm.

Per alta banda, la incidència de fongs com míldiu i oïdi, ha estat mínima o nul∙la i, per tant, la sanitat del raïm, en general ha estat extraordinària, i es pot dir que, a pesar de les temperatures elevades i les precipitacions registrades, les varietats locals han respost adequadament i han donat una verema, d’excel∙lent qualitat, assolint un grau de maduració del fruit, tant alcohòlica com fenòlica, idoni per elaborar vins de qualitat, segons detallen des de la Denominació d’Origen.

Del total veremat, un 71% correspon a varietats negres i un 29 % a varietats blanques, destacant que les varietats locals representen el 69 %, i que excepte la Gargollassa, totes les locals han augmentat de producció.

Les varietats negres han augmentat, un 20 % degut a l’increment de Manto negro un 36 % i Callet un 41 %, principalment. En relació a les varietat blanques, la varietat Moll ha augmentat un 5,60 % i la Giró ros un 13,60 %, encara que, el total de varietats blanques s’ha reduït un 2,59 %, degut al descens de producció de les varietats Chardonnay el 19,16% i Moscatell un 40,96 %.

Actualment són dotze els cellers elaboradors de vins emparats per la Denominació d’Origen Binissalem i 105 els viticultors, amb una superfície total de vinya inscrita de 578 hectàrees.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt