Ara llegint
El Tramuntanasaure, protagonista d’una sala del MUCBO de Sóller dedicat a la Serra de fa 275 milions d’anys

El Tramuntanasaure, protagonista d’una sala del MUCBO de Sóller dedicat a la Serra de fa 275 milions d’anys

El Tramuntanasaure, protagonista d'una sala del MUCBO de Sóller dedicat a la Serra de fa 275 milions d'anys

Com era la Serra de Tramuntana fa 275 milions  anys, molt abans de l’arribada dels dinosaures? Quins animals hi habitaven? Què menjaven? Quin era el seu clima? Quina la flora? Aquestes i altres preguntes s’intenten respondre en la nova exposició temporal que ha obert les portes a la planta baixa de l’edifici de Can Prohom, al MUCBO, i que substitueix la dedicada a la Història de les Ciències Naturals a les Illes Balears que durant tres dècades ha ocupat aquest espai.

“Mallorca abans dels dinosaures. Avantpassats dels rèptils i dels mamífers de fa 275 milions d’anys” és el títol de la nova exposició que presenta els darrers descobriments que s’han fet a partir de la troballa de fòssils dels períodes carbonífer i permià, els més antics que es poden investigar de Mallorca.

D’aquesta manera, el Tramuntanasaure i altres avantpassats dels rèptils i dels mamífers descoberts recentment centren una de les sales principals del MUCBO, on fins ara s’hi ubicava un exemplar de myotragus.

Gràcies a una ajuda del Govern Balear, el Museu de Ciències i Jardí Botànic ha aconseguit fabricar rèpliques de diverses bèsties que circulaven per la Serra de Tramuntana i ha fet una rèplica del seu suposat ecosistema. Es tracta de fauna que no va prosperar i que, per tant, avui no té descendents.

La inauguració de la nova exposició, que tendrà lloc demà horabaixa a les 18:30 hores, ha anat acompanyada d’un cicle de conferències sobre aquesta temàtica. El MUCBO confia, amb aquesta mostra, recuperar visites entre els propis residents a Mallorca, que s’apropin a la finca de Can Prohom de Sóller per fer una ullada al territori en el període més antic que es pot analitzar.

A més, el text de l’exposició està pensat per arribar a qualsevol mena de públic, des d’aquell que pren contacte amb la paleontologia per primera vegada a les instal·lacions, com per aquell més especialitzat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt