Ara llegint
Els Blauets de Lluc canten a Roma davant el Papa Francesc en una jornada històrica

Els Blauets de Lluc canten a Roma davant el Papa Francesc en una jornada històrica

Els Blauets de Lluc canten a Roma davant el Papa Francesc en una jornada històrica

Avui, dia 8 de març, ha estat un dia històric per als Blauets de Lluc. Per primera vegada en la seva història -que es remunta al segle XV i esdevé la més antiga d’Europa- han cantat davant el Sant Pare. Un total de 40 nins i nines cantaires han ofert un concert durant l’Audiència General amb el Papa Francesc, a la plaça de Sant Pere, en el Vaticà.

Els cants dels integrants de l’Escolania de Lluc s’han escoltat al començament de l’Audiència, durant l’arribada del Papa a la plaça dalt del cotxe descapotable amb què ha recorregut els corredors disposats entre els milers d’assistents als qui saludava. El repertori de l’Escolania ha estat Jubilate Deo i Ave Maria, totes dues de Xabier Sarasola, Glòria Maria de J. L. Lambert i Cançó a la Verge de Pau Casals.

A més dels cantaires, formen el grup de pelegrins mallorquins unes 150 persones encapçalades pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, i el prior del Santuari de Lluc, Marià Gastalver. Són familiars dels nins i nines, els educadors i equip directiu, el director de música, Ricard Terrades; l’organista, Rafel Riera, a més de membres de l’associació d’Antics Blauets i de la Fundació Diocesana Ramon Llull de Col·legis Diocesans.

També han participat de la comitiva el batle d’Escorca, Antoni Solivellas, i la seva esposa. Així mateix han acompanyat la delegació dos preveres mallorquins, Josep Ramon Ortega i Julio Barcudi, que actualment resideixen a Roma per raons d’estudis. 

El Bisbe de Mallorca, que comparteix totes les activitats programades per aquest viatge amb la delegació, ha ocupat durant l’Audiència un dels llocs reservats als bisbes, on hi havia també el bisbe electe de Menorca, Gerard Villalonga. 

El Papa i la Quaresma

El Sant Pare ha recordat durant la seva intervenció que la Quaresma és “un temps propici per a revitalitzar el dinamisme missioner i posar-se al servei de l’Evangeli i de la humanitat” i continuant amb el cicle de catequesi sobre la passió per evangelitzar ha afirmat que “cada batiat és convidat a propagar la Bona Nova” i ha convidat a posar-se “a l’escolta del Concili Vaticà II, per descobrir que evangelitzar és sempre un servei eclesial, mai solitari, mai aïllat o individualista” i “sense fer proselitisme”. L’Audiència ha acabat amb la benedicció del Sant Pare a tots els fidels assistents.

A continuació, el Papa Francesc s’ha acostat al grup, els ha saludats a tots i hi ha compartit una estona durant la qual se li ha fet entrega de diversos regals de part del Santuari: unes mides de la Mare de Déu de Lluc, la figura d’un Blauet de fang fet per l’artesana ceramista Malena Roig, el llibre Llull paraula – Lluc imatge, un quadre de Sant Alonso Rodríguez pintat pel jesuïta mallorquí P. Miquel Garau, i uns peücs teixits per la mare del prior de Lluc.

El bisbe Sebastià Taltavull ha explicat que ha estat una celebració “molt entranyable”, que el Vaticà des del principi de les converses per preparar aquesta visita “ha acollit amb molt d’afecte l’Escolania de Lluc”, que -ha afegit- “s’ho mereix perquè treballa molt”. També ha descrit la gran il·lusió que han sentit els nins i nines quan el Papa Francesc se’ls ha acostat i ha fet comentaris directes a alguns d’ells. El Bisbe ha comentat que el Sant Pare s’ha interessat “com fa sempre” per Mallorca, per l’activitat de la Diòcesi i per les persones que recorda del seu viatge l’any 1983, durant el qual, entre altres llocs, va visitar el sepulcre de Sant Alonso Rodríguez, a qui té gran devoció.

Aquesta gira internacional de concerts de l’Escolania continua avui a les 17 hores durant la missa a la Basilica di SantAndrea della Valle (dels Pares Teatins) i demà dijous dia 9 amb un concert a Chiesa di Santa Maria in Monserrato degli Spagnoli (l’església de Santa Maria de Montserrat dels Espanyols) a les 18.30 hores. 

La direcció del centre educatiu de Lluc ha preparat per aquests dies un programa de visites als principals llocs històrics i culturals de la ciutat. Entre d’altres el Monument a Vittorio Emanuele a la Piazza di Venezia, el Colosseo, el Fòrum Romà i Palatino, l’Arco di Constantino, el Circ Màxim, la Bocca della Verità, la Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon di Agripa, Piazza del Popolo i Piazza Navona.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt