Ara llegint
El COFIB allibera una milana després de recuperar-se d’una ferida, la número 30 d’enguany

El COFIB allibera una milana després de recuperar-se d’una ferida, la número 30 d’enguany

El COFIB allibera una milana després de recuperar-se d'una ferida, la número 30 d'enguany

El passat 13 de març el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del COFIB a Mallorca va rebre l’avís d’un particular de la troballa d’una milana (Milvus milvus) ferida al municipi de Campos. Tècnics del COFIB es varen desplaçar per traslladar-la a les seves instal·lacions situades a Santa Eugènia. Durant l’exploració veterinària es va comprovar que es tractava d’una femella adulta amb l’ala lesionada i una fractura a la pota.

El Servei de Protecció d’Espècies de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal i el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) han explicat que, després d’un llarg procés de recuperació, avui dijous l’animal s’ha alliberat equipat amb un emissor de seguiment per satèl·lit, marques alars i anella metàl·lica oficial, que han estat col·locats amb el suport del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i que permetran fer el seguiment de l’exemplar i controlar la seva adaptació de nou a la natura.

Durant el 2023 han ingressat un total de 30 exemplars d’aquesta espècie amenaçada al COFIB amb diferents patologies, dels quals 14 s’han recuperat i han pogut ser alliberats al medi natural. Per altra banda, gràcies al seguiment realitzat pels Agents de Medi Ambient durant la temporada de cria, s’han pogut extreure de la població reproductora de Mallorca 15 polls que han estat cedits a la comunitat autònoma d’Andalusia per recolzar el projecte de reintroducció i reforç poblacional de l’espècie al parc natural de les Sierras de Cazorla, Segura i Las Villas, a la província de Jaén.

La milana és una espècie catalogada “En perill d’extinció” pel Reial decret 139/2011, de 4 de febrer, per al desenvolupament del Llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i del Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades. En l’última revisió del Llibre Vermell dels Vertebrats de les Illes Balears es classifica com a “Gairebé amenaçada”. En el Llibre Vermell de les Aus d’Espanya apareix com “En perill”. Així mateix, en l’àmbit internacional, està inclosa en l’Annex 1 de la Directiva d’Aus i en l’Apèndix 2 de la Convenció sobre la Conservació d’Espècies Migratòries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt