Ara llegint
El Consell aportarà 43 milions d’euros per poder congelar la tarifa de residus

El Consell aportarà 43 milions d’euros per poder congelar la tarifa de residus

El Consell Insular de Mallorca congelarà la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) per al 2024 i es mantindrà en 114 euros per tona, quan la concessionària Tirme proposava 225 euros per tona. L’increment de la tarifa, segons va informat el propi president del Consell de Mallorca, hauria de ser d’un 97,4%, però la institució mallorquina ha decidit injectar 43 milions d’euros per congelar la tarifa actual.

Amb l’objectiu d’esmorteir aquest increment tan important i evitar que repercuteixi en la taxa que paguen els ciutadans pel tractament de residus, el Consell de Mallorca aprovarà una modificació de crèdit de 32 milions d’euros, la majoria dels quals són romanents, per poder congelar la tarifa de tractament de residus el 2024. A més, s’hi destinaran 11 milions d’euros més que ha avançat el Govern balear en concepte de bestreta.

Per tant, el Consell de Mallorca injectarà 43 milions d’euros al sistema de gestió de residus, una partida que s’aprovarà en el pròxim Ple del 9 de novembre.

Així ho ha anunciat avui el president de la institució insular, Llorenç Galmés, que ha assenyalat que «no podem permetre ni permetrem que els ciutadans de Mallorca hagin d’assumir el cost de la irresponsabilitat i nefasta gestió de l’anterior equip de govern. I molt manco en aquests moments tan difícils per a moltes famílies per la inflació i per l’augment del cost de la compra».

Així mateix, el president també ha remarcat que, després de mesos de reunions i treball «s’ha aconseguit que Tirme també assumeixi una part de l’increment que suposava la proposta de tarifa». En concret, la concessionària aportarà 5,1 milions d’euros.

Sobre els motius que han duit a aquesta situació, Llorenç Galmés ha subratllat que «el pacte d’esquerres va aprovar una tarifa irreal sobre la base d’unes previsions irreals i ho varen fer plenament conscients amb una finalitat purament electoralista, ja que es tractava del darrer any de mandat abans de les eleccions».  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt