Ara llegint
El Consell dona a conèixer la figura de les collidores d’oliva a Aranjuez

El Consell dona a conèixer la figura de les collidores d’oliva a Aranjuez

El Consell dona a conèixer la figura de les collidores d'oliva a Aranjuez

Una representació del Consell de Mallorca formada per la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i el director insular, Miquel Vadell, ha participat en les jornades sobre la Sostenibilitat en els Paisatges Culturals, celebada a Aranjuez, en el qual s’han abordat aquesta temàtica des de diferents perspectives, com ara el turisme cultural, la gestió sostenible, l’eficiència energètica, amb especial atenció a la seva aplicació en els paisatges culturals, dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU i de la Convenció del Patrimoni Cultural i Natural en el seu 50 aniversari.

La consellera Garcías ha assistit a les Jornades com a representant de la Presidència de l’Aliança dels Paisatges Culturals, també han participat la batlessa d’Aranjuez, María José Martínez, el president d’ICOMOS Espanya, Jordi Tresserras i la subdirectora General de Gestió i Coordinació de Béns Culturals del Ministeri de Cultura. María Agúndez, a més de representants d’altres paisatges culturals, com l’Alhambra i el Generalife, La Torre d’Hércules o Eivissa.

Garcías ha recordat que el mes d’octubre passat es va celebrar a Palma unes jornades de l’Aliança dels Paisatges culturals, organitzades pel Consell de Mallorca per a parlar del canvi climàtic i de les energies renovables. “Un tema que necessita respostes urgents, ja que el temps ens juga en contra”, ha dit. D’altra banda, ha recordat que el Departament fa feina en la modificació número 4 del Pla Territorial de Mallorca per a establir els criteris d’instal·lacions de renovables en tota Mallorca.

“Existeix una connexió total entre el paisatge, l’urbanisme i l’arquitectura. De fet, quan aquesta connexió és harmònica es produeix una fusió amb la naturalesa que mostra com la intervenció humana pot ser positiva. Es pot veure en la serra Tramuntana. És exemple del passat de sostenibilitat a tots els nivells, mediambiental, social, i climàtica, que nosaltres volem recuperar”, ha assenyalat la consellera de Territori.

La consellera de Territori ha aprofitat també per reivindicar figures que contribueixen a la sostenibilitat com la de les collidores d’oliva i també la importància de donar suport a agents que també van en la mateixa línia: les cooperatives agroalimentàries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt