Ara llegint
El Govern repartirà 6 milions d’euros entre els ajuntaments per crear punts de recàrrega de vehicles elèctrics

El Govern repartirà 6 milions d’euros entre els ajuntaments per crear punts de recàrrega de vehicles elèctrics

El Govern repartirà 6 milions d'euros entre els ajuntaments per crear punts de recàrrega de vehicles elèctrics

El Govern Balear ha obert avui una convocatòria pública de subvencions adreçada a entitats públiques per una quantia de 6 milions d’euros per tal d’establir nous punts de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics.

Les sol·licituds per a aquests ajuts, que es troben en el marc de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible, es poden presentar fins dia 30 de juny de 2024 i s’han de presentar exclusivament de forma telemàtica.

L’objecte d’aquesta convocatòria és fomentar la instal·lació de punts de recàrrega públics per aconseguir una mobilitat sostenible de vehicles elèctrics davant la mobilitat amb combustibles més contaminants (gasolina i gasoil), i poder així arribar als 1.300 punts de recàrrega de titularitat pública arreu de totes les Illes Balears.

Val a dir que amb aquests ajuts també es poden subvencionar addicionalment la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques i sistemes d’acumulació d’ió liti que s’incorporin als nous punts de recàrrega per al seu subministrament i els contractes de manteniment dels punts de recàrrega.

La novetat d’aquesta convocatòria és que s’augmenten les quanties subvencionables dels punts de càrrega fins a 8.000€/punt doble i també s’amplia la potència renovable que es poden posar a les pèrgoles (abans era de 10kW per cada punt i ara 25kW).

El Govern espera a més arribar als més de 1.700 punts d’accés públic (amb els que són de titularitat privada però amb accés públic) i superar els 3.000 punts de càrrega en 3 anys gràcies també a la convocatòria oberta de 15 milions per al foment d’instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum a pèrgoles i marquesines d’aparcaments públics o privats i punts de recàrrega de vehicle elèctric.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt