Ara llegint
En marxa la campanya de recollida de l’ametlla de Mallorca

En marxa la campanya de recollida de l’ametlla de Mallorca

Aquesta setmana s’ha posat en marxa la campanya de recollida de l’ametlla de Mallorca. L’ametlla adscrita al segell IGP Ametlla de Mallorca es produeix aproximadament en 4.000 hectàrees pertanyents a 270 explotacions d’ametllers. A més, hi ha registrades onze empreses processadores que emmagatzemen, trossegen, repel·len, torren i envasen Ametlla de Mallorca amb el segell IGP.

La previsió de collita de la IGP Ametlla de Mallorca d’aquesta temporada s’estima que tengui un augment d’un 25% en referència a la campanya del 2021, quan es varen patir grans gelades. La producció d’ametlla IGP l’any 2021 va ser de 870 tones d’ametlla amb closca.

“Ens queda molt de camí per recórrer. Especialment volem incrementar el valor de la IGP Ametlla de Mallorca amb vista al consumidor d’ametlla. És important que es conegui la repercussió que té pel sector, pel paisatge i per a la sostenibilitat econòmica i mediambiental de la nostra illa”, diu Antoni Bonafé, president de la IGP Ametlla de Mallorca.

També en aquest moment es troben a la plena les campanyes de collita de la garrova així com la verema a nombrosos punts de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt