Ara llegint
La Càtedra de la Mar Iberostar atorga 12 beques a alumnes i joves investigadors de la UIB

La Càtedra de la Mar Iberostar atorga 12 beques a alumnes i joves investigadors de la UIB

La Càtedra de la Mar Iberostar atorga 12 beques a alumnes i joves investigadors de la UIB

La Càtedra de la Mar Iberostar Universitat de les Illes Balears ha atorgat 12 beques a alumnes i joves investigadors de la UIB per a la recerca, conservació i gestió del medi marí. Les beques es concedeixen a treballs fi de grau i fi de màster, així com a projectes de recerca i mobilitats de doctorat. L’acte ha estat presidit pel Rector de la UIB, doctor Jaume Carot, i la vicepresidenta i CSO del Grup Iberostar, Glòria Fluxà.

La Fundació Iberostar impulsa la Càtedra de la Mar amb l’objectiu de potenciar el talent per tal que les generacions més joves puguin contribuir a la recerca de solucions per als ecosistemes i zones costeres davant el canvi climàtic. Gràcies a aquesta convocatòria, els guanyadors de les beques per a treballs de fi de grau (TFG) i màster (TFM), a més d’un premi en metàl·lic, tenen l’oportunitat de donar a conèixer el resultat de la seva investigació. Així mateix, els estudiants de doctorat acudiran a congressos científics relacionats amb el medi marí i les problemàtiques ambientals. Els guanyadors triats pel comitè per a la selecció de les beques Càtedra de la Mar Iberostar són els següents:

Beques als treballs de fi de grau (TFG), dotades amb 750 euros cada una:

  • Andrea Felani Lirón: «Diversitat d’anèl·lids en muntanyes submarines del mar balear»

Beques als treballs de fi de màster (TFM), dotades amb un màxim de 1.250 euros cada una:

  • Pere Miquel Mir Rosselló: «Response to salinity-induced oxidative stress in ceratophyllum demersum l. (ceratophyllaceae
  • Mariana Strauss: «Descobrint la diversitat oculta d’Amphiglena mediterranea (Annelida: Sabellidae) amb un enfocament integratiu»
  • Joan Villalonga Llauger: «Observational characterization of Balearic Islands meteotsunamis at an unprecedented high spatial resolution» 
  • Federico Abad Guillén: «Aproximació al coneixement de les poblacions de corall vermell (Corallium rubrum) dins el marc de les Illes Balears» 
  • Daniel García Veira: «Diversitat genètica i estructura poblacional en invertebrats bentònics a les Illes Balears»

Beques de mobilitat de doctorat, dotades amb un màxim de 2.000 euros cada una:

  • Francesca Ferragut Perelló: «Biologia, avaluació i conservació de les poblacions de peixos batoïdeus a les Illes Balears»
  • Elisabet Nebot Colomer: «Impactes d’esdeveniments de mortalitat massiva i conservació d’espècies vulnerables: el cas de Pinna nobilis»
  • Valentina Fagiano: «Studying the effects of marine plastics on coastal ecosystems in the Balearic Sea»

Beques a projectes de recerca, dotades amb 12.000 euros cada una:

  • Margalida Monserrat Mesquida: «Esponges com a bioindicadors en estudis de biomonitorització i de qualitat ambiental»
  • Diego Rita Espada: «Efecte dels emissaris en el cicle del nitrogen de les praderies de Posidònia oceànica»
  • David Cocoví Solberg: «Efecte de la pressió antropogènica al cicle de sofre-ferro costaner»

Els treballs becats s’emmarquen en les tres línies d’acció de Wave of Change, el moviment d’Iberostar per la cura i protecció de l’entorn i les persones, que té com a objectiu millorar la salut costanera, promoure el consum responsable de productes de la mar, i l’economia circular.
 
El comitè de selecció ha estat format per la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital, doctora Loren Carrasco; el director de la Càtedra de la Mar Iberostar, doctor Samuel Pinya; el senyor Alejandro Borrás, director de la Fundació Iberostar; la investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), doctora Inés Castejón; l’investigador del Centre Oceanogràfic de les Illes Balears-Institut Espanyol d’Oceanografia (COB-IEO) doctor Joan Moranta, i el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP (FUEIB), senyor Luis Vegas. El comitè de selecció ha assegurat que els treballs presentats en totes les categories, un total de 24 candidatures, destaquen per la seva gran qualitat. A l’acte, a més dels membres del comitè de selecció, han participat també els tutors dels premiats. 

La Fundació Iberostar i la Universitat de les Illes Balears han aprofitat l’acte de lliurament de les beques per firmar la renovació del conveni de col·laboració de la Càtedra de la Mar Iberostar Universitat de les Illes Balears per a la seva continuïtat per un període de quatre anys.
 
El conveni ha estat signat per la presidenta de la Fundació Iberostar, senyora Glòria Fluxà, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot. La Fundació Iberostar, amb el seu programa de responsabilitat social corporativa, i en especial amb el seu moviment Wave of Change, vol reflectir un compromís explícit amb els oceans, fomentar l’ús sostenible, la utilització racional dels recursos marins i la sensibilització de la societat sobre la importància de la conservació dels ecosistemes marins i costaners.
 
La Universitat de les Illes Balears ofereix el marc per desenvolupar les activitats de la Càtedra, que afavoreix la interacció entre la docència, la investigació i la transferència del coneixement. La Càtedra de la Mar té el compromís d’impulsar la recerca en els àmbits marins i costaners, fomentar la creació de nous grups de recerca, impulsar la formació de personal investigador especialitzat i promoure la transferència del coneixement amb l’elaboració d’estudis centrats en les problemàtiques ambientals del medi marí i costaner. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt