Ara llegint
La pluja d’octubre situa les reserves hídriques en el 48%

La pluja d’octubre situa les reserves hídriques en el 48%

La pluja d'octubre situa les reserves hídriques en el 48%

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situaren al 48% el passat mes d’octubre, segons ha donat a conèixer avui la Conselleria de Medi Ambient. Això són dos punts més que el mes anterior i un punt més respecte l’octubre de l’any passat.

Per illes, el percentatge de les reserves s’incrementa a Eivissa, que passa del 47% al 49% i a Menorca, que passa del 49% al 54%. A Formentera baixa del 57% al 51% i a Mallorca es manté en el 46%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), totes es troben en escenari de prealerta, ja que hi entra la única que no ho estava, la UD Tramuntana Sud.

Respecte a la informació de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les dades indiquen que l’octubre ha estat, al conjunt de les Illes Balears, un mes normal amb un registre de 62,8 litres per metre quadrat respecte als de la mitjana històrica. Per illes, a Menorca ha estat un mes humit amb 102,4 litres, quan la mitjana històrica és de 69 litres per metre quadrat.

A la resta d’illes, octubre ha estat sec, ja que a Mallorca ha plogut 59,8 litres quan la mitjana històrica se situa als 80; a Eivissa han estat 46,2 litres, mentre que la mitjana història és de 63,3; i a Formentera han plogut 31,1 litres respecte als 44,9 de mitjana.

A Mallorca i Menorca la precipitació ha estat molt desigual. El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears és un 9% superior a la mitjana històrica. Menorca es situa un 36% per sobre de la mitjana, igual que les Pitiüses, que estan un 27% per sobre, A Mallorca, ha estat d’un 4%. Pel que fa a les temperatures, ha estat un mes extremadament càlid.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt