Ara llegint
L’Aula de la Mar obri una exposició dedicada al corredor mediterrani de cetacis

L’Aula de la Mar obri una exposició dedicada al corredor mediterrani de cetacis

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i l’investigador de la Universitat de València (UV), David March, han visitat, aquest dijous, a l’Aula de la Mar, l’exposició sobre el Corredor mediterrani de protecció de cetacis que la UV ha editat amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica.

El Corredor és una franja contínua d’aigües marítimes de sobirania espanyola d’una superfície calculada de 46.385,70 km2 i uns 85 km. d’amplada que s’extén al llarg de les costes balear, valenciana i catalana. El 2019 es va incorporar a la llista de Zones Especialment Protegides d’Importància per a la Mediterrània (ZEPIM) del Conveni de Barcelona.

L’exposició, que es pot visitar fins dia 30 de setembre, mostra la història de la creació d’aquesta àrea marina protegida, les espècies que viuen en ella, els estudis que s’hi estan realitzant per part de la UV i les amenaces que pateixen els cetacis que hi viuen, principalment les interaccions pesqueres i el trànsit marítim.

El conseller ha destacat «la qualitat científica i educativa de l’exposició» i ha explicat que la UV va triar l’Aula de la Mar per ser un centre de referència de l’educació ambiental a les Illes Balears, amb una mitjana de 2.700 visitants anuals, la major part estudiants de diferents nivells i modalitats educatives. En aquest sentit, ha destacat que l’Aula de la Mar “és un espai obert a tothom el qual està donant difusió i oferint el seu ús per a qui vulgui organitzar activitats relacionades amb el medi ambient en general i amb la mar i el litoral en particular”.

D’altra banda, March ha destacat “la importància d’aquest tipus d’exposicions que mostren els tresors de la mar que envolta a les Illes Balears i com l’impuls de la ciutadania és clau per a la protecció i regeneració del nostre medi marí”.

El Corredor és una zona de gran importància per al segon animal més gran que existeix al planeta, el rorqual comú, una balena de més de 20 metres de longitud. En aquesta àrea, a més, viuen i s’alimenten una gran diversitat d’altres cetacis com el catxalot, el dofí mular, el dofí llistat, el dofí comú i espècies bussejadores de gran profunditat com el cap d’olla gris, el cap d’olla negre o la balena amb bec de Cuvier.

L’exposició es traslladarà a Eivissa una vegada finalitzi el seu periple a l’Aula de la Mar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt