Ara llegint
Les reserves hídriques es recuperen després del prolongat i sec estiu

Les reserves hídriques es recuperen després del prolongat i sec estiu

Les reserves hídriques es recuperen després del prolongat i sec estiu

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 52% al novembre, quatre punts més que el mes anterior i set punts menys respecte del novembre de l’any passat. Per illes, el percentatge de les reserves s’incrementa a les quatre illes: Formentera és l’illa amb un augment més alt i passa del 51% al 66%, Mallorca puja del 48% al 51%, Eivissa passa del 49% al 52% i Menorca incrementa un punt i arriba al 55%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), totes es troben en escenari de prealerta, excepte Formentera, que entra en escenari de normalitat.

Respecte de la informació de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les dades indiquen que el novembre ha estat humit, al conjunt de les Illes Balears s’han registrat 98,4 litres per metre quadrat, un 25% més que la mitjana històrica, de 78,5 l/m2. Per illes, ha estat molt humit a Menorca amb 145,8 l/mrespecte dels 78,3 l/mde la mitjana històrica i humit a Mallorca amb 101 l/mrespecte dels 82,1 de la mitjana històrica. A Eivissa ha estat sec, s’han registrat 39,2 l/mfront els 59,7 l/mregistrats històricament de mitjana i a Formentera ha estat molt sec amb 17 l/mrespecte dels 42,6 de mitjana.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears és un 16% inferior a la mitjana històrica i se situa al 84%. A Mallorca se situa en el 78% (un 22% menys que la mitjana). En canvi a Menorca i a les Pitiüses ha plogut un 15% i un 4% més respecte la mitjana. Pel que fa a les temperatures, novembre ha estat un mes molt càlid.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt