Ara llegint
Marilles, premi Sánchez-Barcáiztegui per l’esforç en minimitzar l’impacte de l’activitat humana a la mar

Marilles, premi Sánchez-Barcáiztegui per l’esforç en minimitzar l’impacte de l’activitat humana a la mar

Marilles, premi Sánchez-Barcáiztegui per l'esforç en minimitzar l'impacte de l'activitat humana a la mar

La fundació Marilles ha estat guardonada amb el Premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui, que atorga cada edició el Palma International Boat Show. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha lliurat el guardó a Sandra Espeja, Toni Font i Natalia Barrientos en representació de Marilles, aquest matí en el recinte firal del Moll Vell. També ha assistit al lliurament la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Mariona Luis, així com altres representants de Marilles.

L’organització ha volgut reconèixer la feina de conservació i de conscienciació de preservació de la mar de Marilles, especialment l’esforç per minimitzar l’impacte ambiental de l’activitat humana a la mar, posant en valor la pesca artesanal com a subsector de pesca que més llocs de treball genera i la més respectuosa amb el medi. Així mateix, també s’ha valorat la tasca de Marilles pel que fa a la creació i manteniment d’àrees marines protegides, així com el foment de la protecció front la contaminació marina.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha destacat «la gran feina que dueu a terme com a sensibilitzadors de la ciència, el respecte, la formació i la divulgació marines en la societat de les Illes Balears».

Per la seva banda, Sandra Espeja ha destacat que «la mar ens dona molts de beneficis, però invertim poc en la seva conservació. Nosaltres creiem que és possible reconciliar la prosperitat econòmica amb uns ecosistemes marins i litorals en excel·lent estat de conservació. Si ens ho prenem seriosament i aplicam mesures valentes, les Balears poden ser un referent mundial en conservació marina».

Marilles és una fundació sense ànim de lucre que treballa per convertir les Illes Balears en un exemple mundial de conservació de la mar. Financen projectes que milloren la conservació del mar balear i les seves costes, col·laborant amb altres fundacions i donants privats. Les prioritats de Marilles són millorar les àrees marines protegides, assegurar la pesca sostenible i promoure l’educació marina. També, donar suport a projectes que redueixin l’impacte de la navegació, el turisme, el plàstic i la contaminació al mar balear, a més de coordinar els esforços locals i finançar aquelles mesures més efectives per conservar la mar. Per fer-ho, fomenten el diàleg entre experts i organitzacions per abordar els desafiaments que afronta el medi ambient marí, i així forjar connexions entre aquells que estan millor preparats per dur a terme projectes amb els quals poder finançar-los.

Els guanyadors anteriors del Premi Marcial Sánchez-Barcáiztegui han estat la Comissió Naval de Regates de Balears (2013); el Trofeu SAR Princesa Sofía (2014); l’Escola de Mestres d’Aixa del Consell de Mallorca (2015); Margarita Dahlberg (2016); Diego Colón de Carvajal (2017); Miguel Suñer (2018); Isabel Subirats (2019); la Creu Roja de la Mar (2021), i la Confraria de Pescadors de Sant Pere (2022).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt