Ara llegint
Uns 12.000 pescadors esperen l’aixecament de la veda del raor

Uns 12.000 pescadors esperen l’aixecament de la veda del raor

Uns 12.000 pescadors esperen l'aixecament de la veda del raor

La veda per a la pesca de raor s’aixeca demà divendres, dia 1 de setembre, i s’estén fins al 31 de març. Cal recordar que la pesca d’aquesta espècie tan apreciada a les Balears està totalment prohibida des del primer d’abril fins al 31 d’agost, amb la finalitat de protegir-la i d’assegurar-ne una pesca sostenible.

La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació, segons ha explicat avui el director general de Pesca, Antoni Grau. “La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. En aquest sentit, a les Illes hi ha més de 12.000 llicències d’embarcacions recreatives, ja que, de manera professional, són poques les persones que s’hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional”, ha assenyalat Grau.

La declaració de les captures és obligatòria pels recreatius d’embarcació a totes les reserves marines de les Illes Balears i es pot fer a través de l’aplicació per a mòbils o en paper. Totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de les Balears hauran de tramitar l’autorització per pescar dins la reserva, una tramitació que és gratuïta i que es pot fer per internet a la web de la conselleria.

Increment mitjà del 20% en la talla

La veda del raor es va establir per primera vegada l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol; des de llavors, en base de criteris biològics, s’ha anat ampliant i complementat amb altres mesures. Per exemple, a les reserves marines de Mallorca s’ha establert un ham mínim de 5,7 milímetres per a la seva captura.

Com a resultat de totes aquestes mesures i de l’elevat grau de compliment de la veda, la presència de l’espècie i les captures s’han mantingut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt