Ara llegint
El Govern explica la nova Llei Turística a través de productes típics de “souvenir”

El Govern explica la nova Llei Turística a través de productes típics de “souvenir”

«Illes Balears, on els treballadors són tan importants com els turistes». Aquest és el principal missatge que es pot llegir estampat sobre una tovallola de platja penjada en una botiga de souvenirs al centre de Palma, i també és una de les màximes de la nova llei de turisme (més de 20.000 kellys se’n veuran beneficiades, per exemple). D’aquesta manera, amb productes turístics típics de les botigues de regals, com són ventalls, postals o samarretes, però amb missatges nous i diferents, el Govern de les Illes Balears explica la nova llei turística a residents i turistes.

A través d’una acció a peu de carrer al centre de Palma, enregistrada amb una càmera oculta, els ciutadans reaccionen amb sorpresa en veure una botiga de records molt especial enmig de la ciutat. Hi troben els productes turístics de sempre que, en comptes d’apel·lar al sol o als paisatges de les Illes, mostren missatges innovadors que descriuen les principals mesures de la nova llei turística.

Les reaccions dels ciutadans i els missatges dels productes protagonitzen el nou vídeo que difon el Govern de les Illes Balears a través de la Direcció General de Comunicació. «És una llei que hauria de creuar Europa i el Regne Unit», explica un dels turistes britànics, després de veure tots els productes exposats. Entre aquests hi trobam una samarreta on es pot llegir «Algú que m’estima molt ha anat a un hotel de les Illes Balears lliure de plàstics d’un sol ús i m’ha duit aquesta samarreta», o un ventall amb el text «Illes Balears, on els hotels eliminaran 57 tones de COa l’any», que fa referència a l’obligació d’aquests establiments turístics de substituir les calderes de fuel per alternatives més sostenibles per eliminar una de les principals fonts de gasos amb efecte d’hivernacle.

«Em sembla fenomenal això dels llits elevables. La meva mare treballa de cambrera de pisos i quan acaba la temporada sempre acaba amb mal d’esquena, braços…», explica una turista en saber que una de les mesures aprovades farà que se substitueixin més de 300.000 llits d’hotels per llits elevables per tal d’ajudar a reduir radicalment el mal per sobreesforços de les kellys de les Illes Balears.

Entre els productes exposats també hi ha imants, botelles d’aigua, tasses, davantals i postals que expliquen que la nova llei de turisme no només té en compte els turistes, sinó que també respecta els drets dels treballadors i la qualitat de la feina, els recursos i el medi ambient, i la comoditat de la població resident.

Els missatges expliquen, entre d’altres, que els establiments turístics usaran instruments d’estalvi d’aigua com difusors a les aixetes, que els restaurants han de promocionar els productes d’origen balear i destacar-los a les seves cartes, o que les Illes Balears són capdavanteres en la implantació de la circularitat. També que les instal·lacions turístiques han d’assegurar el benestar de tots els usuaris, incloent-hi els espais dedicats exclusivament als treballadors, com per exemple, les cuines.

Tots els souvenirs estan personalitzats amb missatges en quatre idiomes, català, castellà, anglès i alemany, i el vídeo es podrà veure en aquestes quatre versions.

Es difondrà a través de la televisió i les xarxes socials del Govern i es pot veure en aquest enllaç:

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt