Ara llegint
Marga Prohens ja és presidenta: “Crec que la insularitat és un fet a compensar”

Marga Prohens ja és presidenta: “Crec que la insularitat és un fet a compensar”

Marga Prohens ja és presidenta: "Crec que la insularitat és un fet a compensar”

La presidenta electa, Marga Prohens, ha pres avui possessió com a presidenta del Govern de les Illes Balears sorgit de les eleccions del passat 28 de maig, amb el compromís de “fer feina per a fer realitat el canvi que han demanat els ciutadans” i de ser “una presidenta per a tots” i “de les quatre illes, conscient de la nostra realitat, plural i diversa, respectuosa sempre amb la voluntat de Mallorca, de Menorca, d’Eivissa i de Formentera”, segons ha dit en el seu discurs.

Prohens ha pronunciat aquestes paraules després de jurar el càrrec a l’acte institucional que ha tengut lloc avui horabaixa a la Llotja de Palma, on hi han assistit més de 700 convidats, entre autoritats, representants dels sectors econòmics, agents socials, tercer sector i entitats de la societat civil, i en el transcurs del qual han actuat l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) i el cantautor mallorquí Jaume Anglada.

Jaume Anglada, delectant el públic assistent a l’acte a La Llotja amb la seva música.

En el seu breu parlament, la presidenta del Govern ha recordat que assumeix aquesta responsabilitat fruit de la voluntat dels ciutadans a les eleccions autonòmiques i després d’haver obtingut la confiança del Parlament de les Illes Balears. “Una confiança que he rebut complint amb la meva paraula amb tots els ciutadans de governar en solitari i de poder complir íntegrament el meu programa de govern”, ha volgut destacar.

“Assumesc aquesta responsabilitat conscient de tota la seva dimensió, conscient de l’encàrrec de donar resposta als reptes, als problemes històrics i als anhels d’un futur d’oportunitats i benestar a aquesta terra”, ha expressat Prohens, alhora que ha reiterat la seva confiança en les illes.

El potencial de les Illes Balears

 “Crec en la capacitat i en el talent de la seva gent. Crec que en tot el potencial d’aquestes illes. I per tant, només es tracta de deixar-lo florir, d’acompanyar-lo, de posar les condicions necessàries per treure el millor d’allò que podem oferir com a societat”, ha exposat la presidenta Prohens.

“Sí, crec amb convicció amb aquesta terra. Crec en el seu talent. Crec en la llibertat. Crec en les oportunitats que pot generar. Crec en una societat oberta i inclusiva. Crec en què cap família hagi de pagar per tota una vida d’esforç dels seus. I crec que la insularitat és un fet a compensar”, ha reivindicat.

Prohens ha destacat també “l’orgull” d’assumir la presidència com a dona, “conscient que no sempre ha estat fàcil el paper de la dona en política” i “més fer-ho agafant el relleu a una altra dona”, ha manifestat.

“Donaré la cara per a aquesta terra, per la seva gent i vull posar els millors homes i dones al seu servei. Faré feina amb tots vosaltres, amb tota la societat!”, ha conclós.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt