Ara llegint
450 persones majors dels centres de l’IMAS reben postals de Nadal fetes a mà per 200 voluntaris

450 persones majors dels centres de l’IMAS reben postals de Nadal fetes a mà per 200 voluntaris

450 persones majors dels centres de l’IMAS reben postals de Nadal fetes a mà per 200 voluntaris

Amb emoció i alegria. Així han rebut els residents de la Llar d’Ancians de Palma les postals de Nadal elaborades per 200 persones voluntàries de l’Associació de Voluntaris CaixaBank de Balears en el marc del programa «Cap padrí sense Nadal», una iniciativa que es duu a terme des de l’any 2020 amb la finalitat d’acompanyar, encara que sigui des de la distància, les persones grans que viuen als centres residencials gestionats per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).  

En total, les persones voluntàries han realitzat 900 postals, dirigides a prop de 450 persones de les residències públiques de Mallorca. Totes elles compten amb un disseny exclusiu fet a mà i un missatge totalment personalitzat. Avui matí, totes les postals han arribat a la Llar d’Ancians, de Palma, des d’on s’han distribuït a les residències de La Bonanova, Oms-Sant Miquel, Bartomeu Quetglas, Huialfàs i al centre de dia Reina Sofia.

El programa «Cap padrí sense Nadal» es va posar en marxa en plena pandèmia i ara, tot i que l’escenari és completament diferent i els protocols actuals permeten les sortides i les visites de manera totalment il·limitada amb mesures de seguretat i higiene, s’ha incrementat el nombre de postals enviades, que han passat de 222 el 2020 a 400 el 2021 i 900 enguany. «És un detall que els majors reben amb l’emoció de sentir que una persona que no coneixen els recorda i dedica unes paraules d’afecte i ànims, que són més que una medicina», ha destacat la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Elsa Herranz.

«Enguany hem superat les nostres expectatives i el resultat ha estat una ona de solidaritat increïble. Cada voluntari ha fet entre 4 i 5 postals però tenim «súper voluntàries” que han arribat a fer fins a 50. També hem tengut l’ajuda de l’Associació de Dones Montuireres, els escoltes de Sant Josep Obrer i els alumnes de l’IES Ramón Llull entre d’altres col·lectius», ha destacat la delegada de l’Associació de Voluntaris de Caixabank, Joana Maria Gelabert, qui ha confiat en superar el pròxim any aquest rècord.  

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt