Ara llegint
Autoritzada una línia d’ajuts per al foment dels productes agrícoles de qualitat

Autoritzada una línia d’ajuts per al foment dels productes agrícoles de qualitat

El Consell de Govern, a proposta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (FOGAIBA), ens adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha aprovat iniciar l’expedient per convocar, mitjançant un procediment anticipat de despesa, els ajuts per fomentar la producció de productes agrícoles de qualitat per a l’any 2023 amb 600.000 €. Els productes de qualitat fan referència a les DO, DOP, IGP, l’agricultura ecològica i també l’agricultura integrada.

La qualitat dels aliments, entesa com a qualitat més elevada que l’exigida sota normes obligatòries, pot incrementar el valor afegit en productes agrícoles primaris i augmentar les oportunitats de mercat per als productors. Per això, es considera fonamental donar suport als consells reguladors de les diverses marques de qualitat amb l’objectiu de potenciar l’elaboració d’uns productes amb característiques diferenciades, amb alts nivells de qualitat basats en uns controls i subjectes a unes regles de producció i d’elaboració més estrictes, que permeten l’adequació de l’oferta a la creixent demanda d’aquests productes.

En total, en el període 2018-2020, s’han destinat 2.4600.000 € a la línia d’ajuts per al foment de la producció de productes agrícoles de qualitat, repartits en cinc convocatòries. En aquestes convocatòries, la demanda sempre ha estat superior al crèdit previst inicialment, i s’ha augmentat en cada ocasió.

Aquesta línia d’ajuts va dirigida a fomentar els productes agrícoles de qualitat, com són les denominacions d’origen (DO Vi Binissalem i DO Pla i Llevant), les denominacions d’origen protegides (DOP Formatge de Maó, DOP Oli de Mallorca, DOP Oliva de Mallorca i  DOP Pebre Bord de Mallorca), les indicacions geogràfiques protegides (IGP Ensaïmada de Mallorca, IGP Ametla de Mallorca, IGP Sobrassada de Mallorca i IGP Oli d’Eivissa), Vi de la Terra de Mallorca, Vi de la Terra Illes Balears, Vi de la Terra Illa de Menorca, Vi de la Terra Eivissa, Vi de la Terra Formentera i Vi de la Terra Serra de Tramuntana – Costa Nord, l’agricultura integrada i l’agricultura ecològica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt