Ara llegint
Endesa i ASAJA uneixen forces per optimitzar la factura elèctrica dels pagesos i aprendre com s’usa el quadern digital

Endesa i ASAJA uneixen forces per optimitzar la factura elèctrica dels pagesos i aprendre com s’usa el quadern digital

Endesa i ASAJA uneixen forces per optimitzar la factura elèctrica dels pagesos i aprendre com s'usa el quadern digital

L’Oficina Mòbil de Digitalització Rural, fruit del conveni de col·laboració entre Endesa i Asaja, ha acabat el recorregut a l’illa de Mallorca que des del 10 de maig l’ha duit a voltar pels municipis de sa Pobla, Alcúdia, Muro i Llucmajor. L’Oficina és una iniciativa pionera per afavorir la digitalització rural, i inclou més de 40 cursos de formació per al sector primari.

A partir d’ara, l’Oficina Mòbil de Digitalització Rural es desplaçarà a Sevilla on, durant el mes de juny, recorrerà diferents municipis d’Andalusia.

Els resultats de l’Oficina Mòbil a Mallorca han estat molt satisfactoris, tant pel nombre d’interessats pels cursos de formació que es faran el mes de juny i juliol com pel servei d’atenció personalitzada que s’ha oferit als clients que han visitat l’Oficina Mòbil, segons han informat els propis interessats.

El director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, acompanyat de Rafel Nicolau i Yolanda Lozano, juntament amb president d’Asaja Balears, Joan Company, en una trobada amb 50 associats d’Asaja, han tractat diferents aspectes d’interès com són l’optimització de la factura i l’autoconsum, el kit digital per a donar resposta al quadern digital inclòs com a nou requisit a la PAC, i la signatura electrònica.

També, s’ha presentat el “Curs de drons, aplicat a l’agricultura i la ramaderia” de 25 hores de durada que es farà el 13 i 14 de juny, i el “Curs d’agricultura ecològica” que es farà el 6, 7, 13, 15 i 16 de juliol.

Oficina Mòbil de Digitalització Rural

La digitalització de l’entorn rural arriba de la mà d’aquesta iniciativa nova com és la “Oficina Mòbil de Digitalització Rural”. Es tracta d’un vehicle en el qual formadors d’ASAJA recorreran enguany 3.000 quilòmetres, per a visitar un total de 29 municipis de l’àmbit rural de 7 comunitats autònomes, on se situaran els projectes renovables d’Endesa. Amb aquesta oficina mòbil es donarà suport als agricultors i ramaders locals per a l’obtenció del Certificat Electrònic de signatura digital i orientació en la captació d’ajudes i subvencions. També serà un canal de comunicació dels projectes renovables d’Endesa que permeti donar a conèixer les característiques dels mateixos a la població local.

El bloc de formació va dirigit a joves, aturats i persones vinculades al sector agrari. Ho conforma 40 cursos que s’han agrupat en sis categories clau (agricultura, ramaderia, viverisme, apicultura, insecticultura i economia circular) que es complementen amb un segon bloc formatiu, amb matèries molt demandades pel sector agrari i d’alt potencial com són: innovació, digitalització i maneig de maquinària agrícola; gestió empresarial, ajudes PAC i TICs i tècniques de maneig i poda de cultius emergents (festuc, ametller, alvocat i olivar).

Aquesta oferta formativa es troba entre els projectes i iniciatives de Creació de Valor Compartit (CSV) que desenvolupa Endesa en els territoris on desplega projectes renovables cercant sempre la millor integració territorial i el màxim valor socioeconòmic per a les comunitats locals a l’entorn dels projectes. I sota aquest enfocament es planteja la hibridació de la producció d’energia amb el sector primari, incorporant activitats d’agricultura, apicultura, ramaderia en les instal·lacions renovables amb l’objectiu de compartir i no competir per l’ús del sòl, generant així més oportunitats de desenvolupament socioeconòmic a la zona.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt