Ara llegint
MUCBO, el nou nom per al Museu de Ciències i el Jardí Botànic de Sóller

MUCBO, el nou nom per al Museu de Ciències i el Jardí Botànic de Sóller

MUCBO, el nou nom per al Museu de Ciències i el Jardí Botànic de Sóller

MUCBO és l’acrònim que a partir d’ara s’utilitzarà per fer referència a la fusió del Museu Balear de Ciències Naturals i el Jardí Botànic de Sóller, que comparteixen instal·lacions al Camp d’en Prohom. Fa tres anys les dues entitats varen acordar unir-se sota la Fundació Jardí Botànic de Sóller i durant aquest temps s’ha treballat per crear una nova imatge corporativa.

El MUCBO unificarà ara les seves pàgines web, els perfils de les xarxes socials i tot el material que vagi editant. Aquest acrònim uneix paraules de les dues institucions i presenta una visió de futur per convertir-se, encara més, en un centre de referència en investigació i divulgació científica.

El seu gerent, Daniel Gallego, ha estat l’encarregat de presentar el nou nom i imatge de la Fundació, en presència del personal que treballa al MUCBO, la presidenta de la Fundació, Inmaculada Férriz, i el responsable municipal, Sebastià Aguiló.

El nou logotip consisteix en l’acrònim en lletres de pal sec, en representació de l’exactitud de la ciència, i la lletra C d’una tipografia romana modificada i amb un tret més manual, simbolitzant el caràcter més orgànic de la natura. A més d’això, l’acompanyen quatre isotips que representen diferents trets de la institució: un brot amb fulles d’una planta, una muntanya i el sol de Sóller, la mar, i un arbre filogenètic en representació de l’evolució dels éssers vius.

Renovar continguts

Gallego ha anunciat una renovació d’alguns dels continguts que ofereix el MUCBO. A la planta baixa s’eliminarà l’espai per a la botiga i s’ampliarà la zona expositiva. Ben aviat s’hi podrà veure una exposició sobre Geologia i es renovaran i actualitzaran continguts de les exposicions permanents.

A la primera planta també es recuperarà una sala dedicada actualment a magatzem i s’ampliarà la zona visitable, dedicada a la Paleontologia. La planta superior es centrarà en Biodiversitat i en riscos per a les espècies autòctones.

A més, l’Institut Botànic disposarà d’una sala museïtzada perquè els visitants puguin fer-se una idea dels herbaris que conté i també de la funció del seu banc de germoplasma.

“La fusió completa del Jardí Botànic de Sóller i el Museu Balear de Ciències Naturals marca una fita important en la promoció de la ciència i la conservació de la natura a les Illes Balears”, va assenyalar Gallego, qui es va mostrar compromès a continuar amb la labor científica, divulgativa i investigadora amb una nova empenta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt