Ara llegint
El Bisbat de Mallorca presenta la primera part de l’inventari de bens patrimonials, integrat per 500 objectes

El Bisbat de Mallorca presenta la primera part de l’inventari de bens patrimonials, integrat per 500 objectes

El Bisbat de Mallorca presenta la primera part de l'inventari de bens patrimonials, integrat per 500 objectes

El Bisbat de Mallorca ha lliurat els inventaris de bens patrimonials de les parròquies de Santa Brígida, Sant Agustí, Sant Pius X i Colònia de Sant Pere, així com altres de titularitat diocesana, que sumen uns 500 objectes.

L’Església Catòlica és el segon titular amb més béns culturals mobles de tot l’estat espanyol (després de la mateixa administració) i la gestió d’aquest patrimoni recau en les mans de les diferents diòcesis.

Des de fa uns anys, la Vicaria de Patrimoni Històric i Cultural del Bisbat de Mallorca treballa en l’Inventari Diocesà de Patrimoni Cultural, dedicant-se a diferents tasques prèvies: disseny de l’inventari, elaboració d’un manual de documentació per a la unificació de criteris, entre d’altres; per tal d’enllestir així l’engranatge que permeti activar la tasca d’inventariar tot el patrimoni de l’Església mallorquina.

Durant aquest any 2022 s’ha continuat treballant en l’elaboració de tesaurus i de vocabulari controlat, de metodologies de documentació, i s’ha iniciat la fase 1 del procés d’inventari, amb la redacció de les fitxes de béns mobles pertanyents a les parròquies esmentades.

En aquest sentit, aquestes parròquies ja tenen l’inventari dels béns culturals dels seus temples i amb un instrument que facilita la gestió i la conservació del seu patrimoni cultural.

Durant aquesta primera fase s’han inventariat prop de 500 béns corresponents a les parròquies de Santa Brígida, Sant Agustí, Sant Pius X i Colònia de Sant Pere així com altres de titularitat diocesana.

S’ha decidit iniciar la Fase 1 amb les esmentades parròquies, ja que no tenien cap inventari previ redactat, la qual cosa provocava una manca de control i desconeixement dels seus béns, posant-ne en perill la conservació. Tot i no ser parròquies amb segles d’història, sí que compten elements dignes de ser conservats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt