Ara llegint
El Govern habilita 60 milions d’euros per millorar les zones turístiques madures

El Govern habilita 60 milions d’euros per millorar les zones turístiques madures

El Govern Balear obrirà una línia de subvencions destinada a millorar la competitivitat i adaptar el territori en l’àmbit turístic. Aquesta convocatòria està dirigida als ajuntaments i consells i està dotada amb 60 milions d’euros.

Aquesta línia d’ajudes va ser anunciada a principis de novembre per la presidenta del Govern, Marga Prohens, durant la World Travel Market de Londres. Les actuacions estan enfocades a millorar les Illes Balears com a destinació turística, augmentar la qualitat i reduir la dependència de la temporada turística.

Els fons per a aquestes subvencions provenen del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), específicament del paquet de mesures per impulsar les estratègies de resiliència turística per als territoris extrapeninsulars. Aquests recursos es destinaran a línies de subvencions per a entitats locals, com ajuntaments i consells, així com al sector privat. L’objectiu és millorar zones saturades i madures mitjançant la compra d’establiments d’allotjament turístic i projectes de regeneració i renaturalització de zones turístiques.

L’import total assignat a la convocatòria és de 60.488.033 euros, dividit en dos projectes: un de 44.500.000 euros i un altre de 15.988.033 euros.

En la primera partida, qualsevol entitat local pot presentar projectes per millorar les infraestructures públiques, amb especial atenció a l’atractiu dels espais públics per promoure el turisme, la gestió mediambiental, el tractament de residus i la promoció de la mobilitat sostenible.

El segon programa d’actuació està orientat a la millora de zones saturades i madures mitjançant la compra d’establiments d’allotjament turístic; projectes de regeneració i renaturalització de zones turístiques i incentius a la baixa de places turístiques d’allotjament ja obsoletes o de baixa qualitat.

A més, es subvencionarà el reforçament dels serveis públics en zones d’especial influència turística i la formació relacionada amb el sector turístic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt