Ara llegint
El Govern, en defensa de la pesca artesanal de la tonyina vermella

El Govern, en defensa de la pesca artesanal de la tonyina vermella

El Govern, en defensa de la pesca artesanal de la tonyina vermella

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat aquest dijous la «importància i l’interès» per la tonyina vermella, tant per part de la pesca artesanal com per part de la societat, com a «aliment de qualitat, local i de proximitat».

La consellera ha remarcat, a més, que la manera de pescar a les Balears és diferent ja que «es pesca tonyina a tonyina» i, per tant, reclama que «es reconegui l’interès que té per a nosaltres, com a població i comunitat turística i també per al món de la pesca».

Per això, ha afirmat que reclama al ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació «que tinguem més quota» per a pescar aquesta espècie. Actualment, la quota assignada a les embarcacions d’arts menors de les Balears és de 59.449,30 quilos. La campanya va arrancar el passat 8 d’abril i s’allargarà fins al 31 de desembre. Actualment, han capturat 542 peces amb un pes total de 34,5 tones. La distribució de la quota va a càrrec d’un organisme internacional, l’ICCAT (International Comission for the Conservation of Atlantic Tunas).

L’acte, que ha comptat amb la col·laboració de la conselleria, s’ha celebrat en el restaurant El Pesquero de Palma, i ha comptat amb la presència del director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, el director general de Poítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, i representants de les 16 confraries de pescadors de les Illes Balears. De la Concha ha explicat que «constantment explicam a Madrid la realitat de les Balears per a que s’entengui que tenim una flota petita i imprescindible per a la cultura i l’alimentació local, teniu tot el nostre suport sempre».

Durant l’acte s’han degustat 6 tapes elaborades amb tonyina vermella, elaborades pel xef del restaurant. Es tracta de tacs de tonyina vermella marinats amb vegetals de mar, tàrtar de tonyina amanit a la mallorquina, ensaladilla russa de tonyina vermella amb alvocat, escalivada de tonyina vermella a la graella, cassola de tonyina vermella amb ceba caramel·litzada i ventresca de tonyina vermella a la graella amb esclata-sangs confitats.

Un reconeixement al sector

Durant l’acte també s’ha fet un reconeixement amb un lliurament de guardons a sis dones secretàries a les confraries de les Balears, entre d’altres, a la més major i a la més jove. També s’ha reconegut als patrons majors de les 16 confraries de Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt